Site icon NewsIT

Τέμπη: Οι αντιφάσεις του σταθμάρχη για το κλειδί και οι διάλογοι πριν και μετά την τραγωδία

08.03.2023 | 18:18
Τέμπη: Οι αντιφάσεις του σταθμάρχη για το κλειδί και οι διάλογοι πριν και μετά την τραγωδία

Ο 59χρονος σταθμάρχης που έχει προφυλακιστεί για την τραγωδία στα Τέμπη φαίνεται να γνώριζε ότι έκανε το λάθος που οδήγησε στην τραγωδία. Οι συνομιλίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν τις αντιφάσεις του σχετικά με τα γεγονότα και όσα κατέθεσε στις Αρχές μετά τη σύλληψή του.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο σταθμάρχης βλέπει στον πίνακα ελέγχου ότι το κλειδί είναι γυρισμένο και ότι το τρένο έχει μπει στην γραμμή καθόδου και όχι σε αυτή της ανόδου όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα τη σύγκρουση με τους δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους στα Τέμπη.

Αν και στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι έμαθε τι συνέβη στα Τέμπη από την πυροσβεστική, ο σταθμάρχης φαίνεται ότι γνωρίζει και ότι παραδέχεται ότι «έγινε τράκα» στους συναδέλφους του, με τους οποίους μίλησε ακόμα και 3 λεπτά μετά το δυστύχημα. 

Ακόμη, όταν ο σταθμάρχης βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας φαίνεται ότι έριξε τις ευθύνες στα χαλασμένα κλειδιά στον πίνακα ελέγχου του σταθμού. Όταν, όμως, η ανακρίτρια τον ρώτησε για τη βλάβη, ο σταθμάρχης λέει ότι το κλειδί δεν είχε βλάβη.

Επίσης, ο 59χρονος ανέφερε στην απολογία του ότι κάλεσε και τους μηχανοδηγούς των 2 αμαξοστοιχιών που συγκρούστηκαν, κάτι που δεν προκύπτει μέχρι στιγμής από τα ντοκουμέντα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

«- Έγινε τράκα! – ΑΜΑΝ!»

Όσον αφορά τα ηχητικά ντοκουμέντα αλλά και τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αυτά ξεδιαλύνουν όλα όσα συνέβησαν τα δραματικά λεπτά πριν και μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Επιβεβαιώνεται ότι ο μηχανοδηγός προσπαθούσε να καταλάβει τι έχει πάει λάθος

Ακόμη, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο ότι φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι ο μηχανοδηγός του Intercity 62, Γιώργος Κουτσούμπας, προσπαθούσε αγωνιωδώς να επικοινωνήσει με συναδέλφους του, γιατί είχε καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως ο μηχανοδηγός επικοινώνησε με συνάδελφό του στη Θεσσαλονίκη που υπολόγιζε πως θα ήταν ο μηχανοδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας αλλά και με άλλους δύο μηχανοδηγούς, οι οποίες φαίνονται να επιβεβαιώνονται. Προσπαθούσε επί 17 λεπτά να καταλάβει τι έχει συμβεί αλλά μάταια…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version