Τα συντρίμμια των τρένων που συγκρούστηκαν στα Τέμπη προκαλώντας τον θάνατο 57 συνανθρώπων μας συνεχίζουν ερευνούν ειδικά κλιμάκια.
Συγκεκριμένα στο Κουλούρι, στο χώρο όπου φυλάσσονται τα συντρίμμια των τρένων από το δυστύχημα στα Τέμπη, πήγαν το μεσημέρι της Πέμπτης (13,03.2025) οι δικαστικοί πραγματογνώμονες, ο εφέτης ανακριτής, κλιμάκιο της πυροσβεστικής και ο καθηγητής μεταλλουργος του ΕΜΠ, ο οποίος ορκίστηκε ως δικαστικός πραγματογνώμονας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σκοπός τους είναι να εξετάσουν σε πρώτο βαθμό εν είδει αυτοψίας την δεύτερη ηλεκτραμαξα της εμπορικής αμαξοστοιχίας, κομμάτι της οποίας σύμφωνα με το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ αποκολλήθηκε κατά τη σύγκρουση.
Η έρευνα γίνεται σε συνάρτηση με το φορτίο της εμπορικής και της φωτιάς που ακολούθησε της σύγκρουσης. Αν δηλαδή υπήρχε το ενδεχόμενο μεταφοράς κάποιου μη δηλωμένου εύφλεκτου φορτίου στην εμπορική που έπαιξε ρόλο στη φωτιά.