Site icon NewsIT

Τέμπη: τέλη Μαρτίου και… βλέπουμε

22.12.2009 | 09:56
Τέμπη: τέλη Μαρτίου και… βλέπουμε

-Μελετάται να καταργηθεί οριστικά η διαδρομή -Μποτιλιάρισμα και ταλαιπωρία -Επικίνδυνος ο ένας παρακαμπτήριος  

Από τρεις μήνες μέχρι… ποτέ η αποκατάσταση των ζημιών στα Τέμπη μετά τη φονική κατολίσθηση
Ήδη ειδικό κλιμάκιο του Τ.Ε.Ε. μελετάει νέα προσωρινή χάραξη δρόμου ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο η κυκλοφορία να συνεχίσει να γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων μέχρι να παραδωθούν τα τούνελ.
 
ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως το σημείο που κατέρρευσε είναι το πλέον δύσκολο. Τα πετρώματα έχουν διαβρωθεί. 

Μιλάμε για βράχια βάρους εκατοντάδων τόνων που είναι αδύνατο να συγκρατηθούν ακόμη και αν γίνουν έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

30 εκατομμύρια υπολογίζεται το κόστος αποκατάστασης όμως κανείς δεν διαβεβαιώνει ότι η διέλευση θα είναι ακίνδυνη.
Ακόμη και αν κατασκευαστούν ειδικά ατσάλινα στέγαστρα και η πλαγιά ενισχυθεί με μπετόν ο κίνδυνος παραμένει.
Τα έργα ούτως ή άλλως θα διαρκέσουν μέχρι τέλη Μαρτίου, αλλά καθώς δεν θα διασφαλίζουν τη ζωή των διερχόμενων ήδη εξετάζεται να μη γίνει το παραμικρό και να χαραχτεί άλλος δρόμος.
Ήδη γίνεται μελέτη να χαραχθεί δρόμος πλάι στη σιδηροδρομική γραμμή που περνάει από άλλο σημείο τς κοιλάδας με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, αλλά και αυτή η λύση είναι πολύ δαπανηρή για… προσωρινή
Πολύ πιθανό πλέον μέχρι το τέλος των τούνελ να μην δοθούν ξανά σε κυκλοφορία και η κυκλοφορία να γίνεται μέσω των παρακαμπτηρίων…
 
 
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΓΙΑΣ-ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΥ
Όπως αποκάλυψε το newist η μια από τις τρεις εναλλακτικές διαδρομές που προτείνει το υπουργείο δεν είναι απλά ακατάλληλη, αλλά και επικίνδυνη μετά τις σοβαρές ζημιές που υπέστη ο δρόμος από τις τελευταίες καταιγίδες. 

Το οδόστρωμα και τα τοιχία αντιστήριξης έχουν υποχωρήσει σε πολλά σημεία και χρειάζεται να γίνουν άμεσα έργα, αλλιώς αν διοχετευτεί μεγάλος όγκος οχημάτων ίσως υπάρξουν ακόμη και δυστυχήματα.

Διαδάστε το σχετικό ρεπορτάζ-αποκάλυψη

ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΗΡΙΟΥΣ
Με τον έναν από τους παρακαμπτήριους δρόμους να μη μπορεί να δεχθεί ούτε μεγάλα οχήματα,αλλά ούτε και πολλά Ι.Χ. και μικρά φορτηγά η τροχαία αναγκαστικά διοχετεύει το μεγάλο όγκο μέσω Ελασσόνας.
Αποτέλεσμα ήδη πριν καν ξεκινήσει η μεγάλη κίνηση λόγω των εορτών σχηματίζονται τεράστιες ουρές στις διασταυρώσεις αλλά και τεράστιες ουρές πίσω από νταλίκες και φορτηγά καθώς ο δρόμος στα περισσότερα σημεία έχει μόνο μια λωρίδα ανά κατεύθυνση.
Ενώ αρχικά είχε υπολογιστεί ότι η διαδρομή θα αυξανόταν κατά 45 λεπτά για τα Ι.Χ. και κατά μία ώρα για τα φορτηγά, οι οδηγοί αναφέρουν ότι από τώρα και χωρίς να υπάρχει “έξοδος εορτών” η διαδρομή… μεγάλωσε κατά τουλάχιστον μιάμιση ώρα. 

ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΤΕ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

Η διαδρομή μέσω Ελασσόνας-Πέτρας
Η διαδρομή παραλιακά από Αγιά

Η διαδρομή μέσω Κοζάνης- Εγνατίας Οδού

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version