Τετάρτη, 14 Αυγ.
37oC Αθήνα

Τέσσερα ακατοίκητα νησιά με πανέμορφες παραλίες δίπλα στην Αττική

Τέσσερα ακατοίκητα νησιά με πανέμορφες παραλίες δίπλα στην Αττική

Νησιά στην Αττική που σε καλούν! Είτε περιμένετε την άδειά σας για να φύγετε από την πόλη, είτε έχετε επιστρέψει, μπορείτε να απολαύσετε τις δροσερές βουτιές σας σε κάποιες από τις παραλίες της Αττικής και ακόμα καλύτερα να κάνετε και σύντομες εκδρομές που θα σας κάνουν να ξεχάσετε ότι έχετε ξεμείνει στην πόλη.

Αν θέλετε να ζήσετε μια διαφορετική εμπειρία, ακόμα και αν είστε στην Αθήνα, μπορείτε να επισκεφτείτε ένα από τα παρακάτω ακατοίκητα νησάκια με τις απίθανες παραλίες που βρίσκονται πολύ κοντά στην πρωτεύουσα.

Αυτό που τα κάνει ακόμα πιο ξεχωριστά, είναι το γεγονός πως η πρόσβαση σε αυτά γίνεται μόνο με σκάφος και δεν έχουν κόσμο, ενώ σε κάποια από αυτά οι κάτοικοί τους είναι μόνο ζωάκια.

Πάτροκλος: Γνωστό και ως Γαϊδουρονήσι, το νησί Πάτροκλος βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την παραλία του Χάρακα, μία από τις ομορφότερες παραλίες της Αττικής. Σύμφωνα με την ιστορία, ονομάστηκε Πάτροκλος, από τον ναύαρχο του στόλου του Αιγυπτίου βασιλιά Πτολεμαίου.

Όταν ο Πτολεμαίος κατά το Χρεμωνίδειο πόλεμο (267-261 π.Χ.) έστειλε το στόλο του για να συνδράμει τους Αθηναίους ενάντια στις επιδρομές του Αντιγόνου, ο Πάτροκλος είχε φτιάξει στο νησί αυτό το στρατόπεδό του.

Εδώ, συνέβη στην Κατοχή και το πολύνεκρο ναυάγιο – γνωστό και ως ο «Ελληνικός Τιτανικός» – του νορβηγικού πλοίου «Όρια», το οποίο είχε επιταχθεί από τους Ναζί και δρούσε στα Δωδεκάνησα.

Το πλοίο μετέφερε 4.115 Ιταλούς αιχμαλώτους από τη Ρόδο στην Πειραιά και οι περισσότεροι από αυτούς πνίγηκα, Τα απομεινάρια του ναυαγίου βρίσκονται σήμερα σε βάθος 28 έως 42 μέτρων. Η νήσος έχει ανακηρυχθεί από το 1998, αρχαιολογικός χώρος.

Ο Πάτροκλος διαθέτει βαθιά, πεντακάθαρα νερά κι έναν εκπληκτικό βυθό, ιδανικό για καταδύσεις. Η πρόσβαση στο νησάκι είναι εύκολη και δεν χρειάζεται να διαθέτετε δικό σας σκάφος, αφού στον Χάρακα μπορείτε να βρείτε βάρκα που θα σας μεταφέρει απέναντι.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις