Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Θα αγοράσουν οι γερμανοί κρατικά ομόλογα;

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η αποκλιμάκωση του spread σε συνδιασμό με την ριζική αλλαγή στάσης της κυβέρνησης Μέρκελ

την ώρα μάλιστα που ο επικεφαλής της Deutsche Bank,  Josef Ackermann, συναντιωταν με τον πρωθυπουργό, αναζωπυρώνουν τα σενάρια για αγορά κρατικών ομολόγων από τον γερμανικό κολοσσό.

Το spread από τις 368 μονάδες στις 18.28 ήταν στις 330!

Κατά τα σενάρια αυτά, επειδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να χορηγήσει δάνειο στο ελληνικό Δημόσιο, την δουλειά φαίνεται ότι μπορεί να αναλάβει μια ιδιωτική τράπεζα η οποία δύναται να χορηγήσει δάνειο 20-25 δισ. ευρώ, εν όψει της αναχρηματοδότησης των ομολόγων που λήγουν τον Απρίλιο – Μάιο.

Η λύση, όμως, της χορήγησης δανείου από την Deutsche Bank προϋποθέτει την σχετική “εντολή” από την γερμανική κυβέρνηση με παροχή εγγύησης από το Γερμανικό Δημόσιο, δηλαδή την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Με τη φράση «ουδέν σχόλιον», απάντησε ο πρόεδρος της Deutsche Bank, στις ερωτήσεις αν θα υπάρξει στήριξη της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών ομολόγων, μετά τη συνάντηση.
 Ο κ. Άκερμαν είπε ότι βρίσκεται στην Ελλάδα επειδή αγαπά τη χώρα και τον ωραίο καιρό της, ανέφερε ότι συναντήθηκε με κυβερνητικούς αξιωματούχους και ότι είχε την τιμή να γίνει δεκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό με τον οποίο είχε «πολύ επικοδομητικό διάλογο για την παγκόσμια κατάσταση».
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε