- Ήθελαν να δολοφονήσουν οικονομικό παράγοντα - Μελλοντικός τους στόχος ήταν και ο πρωθυπουργός - Πληροφορία NewsIt : Δεν προέρχονται από απαγωγές τα χρήματα των τρομοκρατών.
Το σημείο με την κόκκινη ένδειξη ίσως ήταν το σημείο όπου οι τρομοκράτες ήθελαν να τοποθετήσουν κάποιο παγιδευμένο αυτοκίνητο για να πλήξουν οικονομικό παράγοντα της χώρας την ώρα που θα διερχόταν με το αυτοκίνητό του.
“Θα σκότωναν αστυνομικούς στην Πανόρμου ως “Σέχτα”, και οικονομικό στόχο στο κέντρο ως “Αγώνας” εκτιμούν υψηλόβαθμα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.
Από τα 7 κλειδιά που βρέθηκαν στο σπίτι του Λάμπρου Φούντα στους Αμπελοκήπους, τα 4 από αυτά ανοίγουν τα σπίτια που χρησιμοποιούσε η οργάνωση, τα δύο στον ίδιο όροφο της οδού Μηδείας στην Κυψέλη, της οδού Σαράντογλου στη Ν. Φιλαδέλφεια και της οδού Λυκούργου στη Ν. Ιωνία. Τα δύο κλειδιά ήταν δικά του και ένα παραμένει ακόμη… “ορφανό”.
Και ο πρωθυπουργός στη λίστα των επόμενων στόχων του Ε.Α.
To NewsIt αποκαλύπτει ποιοί ήταν οι επόμενοι στόχοι του Επαναστατικού Αγώνα και ανάμεσα σε αυτούς ήταν 11 πολιτικοί που προέρχονται κυρίως από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και 9 δημοσιογράφοι τόσο της τηλεόρασης όσο και των εφημερίδων. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους πολιτίκούς ήταν ο Θ.Ρουσόπουλος, ο Γ.Βουλγαράκης και ο Χρ.Μαρκογιαννάκης.
Στη λίστα θανάτου που περιλαμβάνεται στο ψηφιακό αρχείο του «Επαναστατικού Αγώνα» υπάρχει ακόμη και το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου. Ο Πρωθυπουργός, δηλαδή, ήταν μελλοντικός στόχος των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης, αν και τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει είναι ιδιαίτερα σημαντικά.
Μάλιστα επειδή οι περισσότεροι από αυτούς τους «μεγάλους» στόχους κινούνταν με θωρακισμένα οχήματα, υπήρχαν αποθηκευμένα στοιχεία για το επίπεδο θωράκισης διαφόρων μοντέλων θωρακισμένων αυτοκινήτων, ενδεχομένως για να πλήξουν αυτοκινητοπομπή μεταφοράς τους. Σε άλλο κατάλογο υπήρχαν επωνυμίες και διευθύνσεις 13 εταιριών, όπως λατομείων και άλλων επιχειρήσεων, σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενδεχομένως για την προμήθεια ή κλοπή εκρηκτικών υλών κατασκευής βομβών με αντίστοιχο οδηγό κατασκευής.
Μεταξύ όλων των άλλων που βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε η οργάνωση ήταν και περίπου 120.000 ευρώ, χρήματα τα οποία σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt δεν προέρχονται από απαγωγές. Αυτό μάλιστα έχει τεκμηριωθεί και το πιθανότερο σενάριο είναι αυτά τα χρήματα να βρέθηκαν από ληστείες που πραγματοποιούσαν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τρεις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο και υπενθύμισε στους πολίτες πως μπορούν να δίνουν οποιαδήποτε πληροφορία στα τηλέφωνα 170, 1014 και 1964.
Στοιχεία που δένουν την εξάρθρωση του τρομοκρατικού πυρήνα του Επαναστατικού Αγώνα βρέθηκαν στο αυτοκίνητο με αριθμό κυκλοφορίας ΙΝΕ 1629 αυτοκίνητο Lancia Dedra , ιδιοκτησίας του κατηγορουμένου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», Κωνσταντίνου Γουρνά, το οποίο μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Στο χώρο αποσκευών του (πορτ-μπαγκάζ) βρέθηκε και κατασχέθηκε σακίδιο πλάτης, το οποίο περιείχε τα ακόλουθα:
Δύο (2) πιστόλια Zastava , των 9 χιλιοστών, με γεμιστήρες άνευ φυσιγγίων
Δύο (2) επιπλέον γεμιστήρες κενούς φυσιγγίων
Εκατόν είκοσι πέντε (125) σφαίρες των 9 χιλιοστών
Δύο (2) σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικού υπολογιστή μεγάλης χωρητικότητας
Τρεις (3) φορητούς εξωτερικούς σκληρούς δίσκους ( USB )
Πακέτα χαρτονομισμάτων των 100, 50, 20 ευρώ, συνολικού ποσού 119.240 Ευρώ, του οποίου η προέλευση διερευνάται.
Τα δύο (2) πιστόλια δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες. Στους σκληρούς δίσκους εντοπίστηκαν αποσπάσματα και πλήρη κείμενα των προκηρύξεων της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», καθώς και προσχέδιο προκήρυξης χωρίς ημερομηνία, με γραφολογικές παραμέτρους που παραπέμπουν στον τρόπο κατάρτισης των προκηρύξεων της οργάνωσης.
Με τις προκηρύξεις αυτές αναλαμβάνεται η ευθύνη των ακόλουθων τρομοκρατικών ενεργειών:
– Διπλή βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, στις 05.09.2003
– Βομβιστική επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε υποκατάστημα της τράπεζας CITIBANK στη λεωφόρο Κηφισίας στο Νέο Ψυχικό στις 14.03.2004, ο οποίος δεν εξερράγη.
– Τριπλή βομβιστική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, στις 05.05.2004
– Πυροδότηση με ενσύρματο τηλεχειρισμό αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού κατά τη στιγμή διέλευσης αυτοκινητοπομπής οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας από την αερογέφυρα της Λεωφόρου Πέτρου Ράλλη, στις 29.10.2004
– Βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο Απασχόλησης στην οδό Πειραιώς, στις 02.06.2005
– Βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στις 12.12.2005
– Πυροδότηση με ασύρματο τηλεχειρισμό αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο Λυκαβηττό, στη διαδρομή κινήσεως του τότε Υπουργού Πολιτισμού, στις 30.05.2006
– Εκτόξευση αντιαρματικού βλήματος κατά του κτιρίου της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, στις 12.01.2007
– Ένοπλη επίθεση κατά του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας με καλάζνικοφ και χειροβομβίδες, στις 30.04.2007
– Βομβιστική επίθεση κατά των κεντρικών γραφείων της εταιρίας εμπορίας πετρελαιοειδών και χημικών προϊόντων « SHELL » στο Παλαιό Φάληρο, στις 24.10.2008
– Ένοπλη επίθεση με καλάζνικοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στο Γουδί, στις 23.12.2008
– Ένοπλη επίθεση κατά Αστυνομικών Διμοιρίας των ΜΑΤ στο Υπουργείο Πολιτισμού, στα Εξάρχεια, στις 05.01.2009 με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού
– Βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο όχημα κατά του κτιρίου των διοικητικών υπηρεσιών της τράπεζας CITIBANK στην Κηφισιά, στις 18.02.2009
– Πυροδότηση με ενσύρματο τηλεχειρισμό αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο υποκατάστημα CITIBANK στη Νέα Ιωνία, στις 09.03.2009
– Βομβιστική επίθεση στο υποκατάστημα της τράπεζας EUROBANK στην Αργυρούπολη, στις 12.05.2009
– Βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο όχημα κατά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στις 02.09.2009