Site icon NewsIT

Θα βάλουν τους μετανάστες σε καράβια;

15.12.2015 | 12:36
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το σχέδιο είναι υπαρκτό, αλλά και δοκιμασμένο, εμμέσως, καθώς πλοία έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις όπως ο σεισμός της Κεφαλλονιάς για τη στέγαση εκατοντάδων ατόμων.

Με το μεταναστευτικό στο αποκορύφωμά του και ενώ έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα χιλιάδες μετανάστες που δεν μπορούν να διέλθουν τα σύνορα προς τις χώρες της κεντρικής και κυρίως της Βόρειας Ευρώπης αναζητείται λύση για τη στέγασή τους. Μόλις σήμερα κατέφθασαν στον Πειραιά ακόμη 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ αναζητείται λύση για τη μεταστέγαση των μεταναστών που μέσα στα επόμενα 24ωρα πρέπει να μετακινηθούν από το κλειστό του Τάε Κβον Ντο.

Παρά τις αντιδράσεις των Δημάρχων της περιοχής του Ελληνικού, ο χώρος αυτός θα αποτελέσει όπως όλα δείχνουν ακόμη μια προσωρινή λύση, όμως ενδιαφέρον έχει και η πρόβλεψη στο νομοσχέδιο με το λεγόμενο “παράλληλο πρόγραμμα” που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Στο άρθρο 54 του νομοσχεδίου αναφέρεται χαρακτηριστικά πως μπορεί να προκηρυχθεί διαγωνισμός για μίσθωση πλοίων με στόχο την αντιμετώπιση των αναγκών στέγασης και σιτισης μεταναστών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version