Ελλάδα

Θάλεια Κορδαμπάλου: Τι λέει ο αδερφός της αδικοχαμένης Ναυτικής Δοκίμου στο «Live News»

Ο αδερφός της αδικοχαμένης Ναυτικής Δοκίμου, Θάλειας Κορδαμπάλου, η οποία έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στο πρώτο της εκπαιδευτικό ταξίδι, μίλησε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου για όσα γνώριζε η οικογένεια της για την κατάσταση της υγείας της.

«Το πρώτο τηλεφώνημα που είχαμε ήταν από το γιατρό. Ότι δεν είναι καλά, από την ίδια δεν είχαμε κάτι» ανέφερε ο αδελφός της άτυχης κοπέλας, σημειώνοντας ότι «ο γιατρός μας είχε πει ότι έχει βγάλει ένα εξάνθημα στο πόδι, έχει λίγο πυρετό αλλά ελεγχόμενο και νιώθει κόπωση στα γόνατα».

«Μας πήραν εχθές να μας πουν ότι διασωληνώθηκε και πήγανε εκεί οι γονείς μας για να την στηρίξουν» τόνισε για την εξέλιξη της υγείας της 19χρονης.

«Κάθε φορά που κάνανε στάση μιλούσαμε, για 40 μέρες είχε πάει. Τελευταία εβδομάδα ήταν. Την περιμέναμε πώς και πώς» συμπλήρωσε.

«Ήταν χαμογελαστή πάντα, αισιόδοξη, με θάρρος, δεν παραπονιόταν ποτέ. Έδωσε και δεύτερη φορά πανελλήνιες για να περάσει στο ναυτικό. Ήταν το όνειρό της από μικρή» κατέληξε μιλώντας για την αδικοχαμένη αδερφή του.

Το χρονικό

Νωρίτερα σήμερα, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε τον θάνατό της κατά τη διάρκεια του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Στον εκπαιδευτικό πλου συμμετείχαν 158 δόκιμοι σε δύο πλοία, τη φρεγάτα «Κανάρης» και το πλοίο γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς» (το μεγαλύτερο πλοίο του στόλου). Η 19χρονη δόκιμος, η οποία μόλις είχε τελειώσει το πρώτο έτος της σχολής, επέβαινε στο «Προμηθεύς».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε. ανέβασε υψηλό πυρετό ενώ επέβαινε στο πλοίο γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ) ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Αμέσως διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας, την Τρίτη 2/08/2022.

Όμως, το πρωί της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Η νεαρή κοπέλα έχασε την μάχη σήμερα το πρωί όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΝ.

Ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί από ποια αιτία προκλήθηκε ο θάνατος της 19χρονης, ενώ άλλοι δυο σπουδαστές στο ίδιο πλοίο παρουσίασαν πυρετό αλλά σύμφωνα με πηγές του ΓΕΝ τα δυο συμβάντα αποσυνδέονται καθώς οι σπουδαστές έπαθαν τροφική δηλητηρίαση.

Σε ερώτηση γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ελικόπτερο για την γρήγορη μεταφορά της στο νοσοκομείο η απάντηση ήταν ότι αρχικά δεν ενέπνεε ανησυχία η κατάστασή της και η ραγδαία επιδείνωση παρουσιάστηκε μετά την εισαγωγή της ναυτικής δοκίμου στο νοσοκομείο. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το ελληνικό πλοίο ήταν προγραμματισμένο να δέσει σε λιμάνι της Ιταλίας μια ημέρα αργότερα αλλά επέσπευσε την άφιξή του ακριβώς εξαιτίας της ασθένειας της 19χρονης.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ήταν μπροστά το παιδί μου σε μια από τις πράξεις» λέει η πρώην σύζυγος του προπονητή στην Ηλιούπολη που κατηγορείται για βιασμούς αθλητριών του
Η 39χρονη μητέρα δηλώνει πως ακόμη και σήμερα που εκείνος βρίσκεται στη φυλακή, τρέμει για τη σωματική ακεραιότητα τη δική της και του παιδιού της.
Περιπολικό της αστυνομίας
Καιρός αύριο: Χιόνια στα ορεινά και μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια – Έως 22 βαθμούς η θερμοκρασία
Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, έως 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά 7 με 8 μποφόρ
Συννεφιά και αφρικανική σκόνη
Νέο συλλαλητήριο για τα Τέμπη στην Κατερίνη παρουσία συγγενών 16 θυμάτων - Παρουσιάστηκε το δίκτυο «Τ57»
Ο Νίκος Πλακιάς και η Άλμα Λάτα, στις ομιλίες τους ζήτησαν μεταξύ άλλων από τον κόσμο, να συνεχίσει να είναι δίπλα στις οικογένειες και επανέλαβαν το αίτημα τους για απονομή δικαιοσύνης
Συλλαλητήριο για τα Τέμπη στην Κατερίνη