Ελλάδα

Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Στο Πειθαρχικό της ΥΠΕ οι δύο νοσηλεύτριες – Πόρισμα σε ένα 24ωρο ζητά ο Πλεύρης

Στο Πειθαρχικό συμβούλιο της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) παραπέμφθηκαν οι δύο νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου “Αγιος Ανδρέας” της Πάτρας, οι οποίες φέρονται να έχουν ευθύνες στην υπόθεση της τραγικής κατάληξης του 49χρονου άνδρα, την περασμένη Τετάρτη το βράδυ. Εάν τελικά προκύψουν ευθύνες, θα τις οδηγήσουν σε αργία από τα καθήκοντά τους.

Οι δύο νοσηλεύτριες κατηγορούνται ότι δεν αντιμετώπισαν σύμφωνα με το πρωτόκολλο τον 49χρονο άνδρα, ο οποίος τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης, πέρασε το κατώφλι του Νοσοκομείου “Αγιος Ανδρέας”, διαμαρτυρόμενος για έντονους πόνους στην πλάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία νοσηλεύτρια τον παρέπεμψε σε έτερη συνάδελφό της, και εκείνη με τη σειρά της δεν κάλεσε γιατρό, όπως όφειλε, αλλά του είπε πως το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και τον παρέπεμψε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ο άτυχος άνδρας ξεψύχησε πριν προλάβει να λάβει ιατρική βοήθεια.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Ηλία Θεοδωρόπουλου, η οποία υποβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Στο κάδρο των ερευνών φαίνεται να βρίσκεται και ιδιώτης γιατρός, στον οποίο απευθύνθηκε αρχικά ο 49χρονος ασθενής. Ο γιατρός ήταν αυτός ο οποίος -σύμφωνα με τη νοσηλεύτρια- είχε θέσει μια πρώτη διάγνωση που μιλούσε για “ψύξη”. Διάγνωση, που όπως λέει η ίδια στην πρώτη κατάθεσή της, την παραπλάνησε και θεώρησε πως το περιστατικό δεν ήταν σοβαρό.

Σωματείο Εργαζομένων: «20 οι γιατροί στο νοσοκομείο και όχι 70»

Βαρύ χαρακτήρισε το κλίμα στο νοσοκομείο, ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”, Μιχάλης Στελλάτος.

Μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι λίγο πριν την άφιξη του 49χρονου στο Νοσοκομείο, στην ίδια βάρδια, είχε προσέλθει κι άλλος πολίτης, ο οποίος ανέφερε συμπτώματα με πόνο στο στήθος. Η ίδια νοσηλεύτρια κάλεσε γιατρό, ο οποίος τον εξέτασε.

«Είναι αδιανόητο το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών τη στιγμή που είναι στελεχωμένο με βάρδια, με νοσηλευτικό προσωπικό, να μην υπάρχει γιατρός που να εφημερεύει στα επείγοντα. Πρέπει να υπάρχει γιατρός στα ΤΕΠ», είπε και όταν ρωτήθηκε γιατί δεν υπήρχε γιατρός, είπε πως πρόκειται για μία δυσλειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω της υποστελέχωσης των νοσοκομείων.

Ο ίδιος τόνισε πως στο νοσοκομείο υπήρχαν 20 γιατροί εκείνη την ώρα και όχι 70, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας στην ανακοίνωσή του.

«Ο διοικητής του νοσοκομείου καρατομήθηκε, το πρόβλημα δεν λύθηκε. Έχουν περάσει τέσσερις με πέντε ημέρες και σε μέρες που δεν εφημερεύει το νοσοκομείο δεν υπάρχει γιατρός να εφημερεύει», κατέληξε ο πρόεδρος των Εργαζομένων.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη/ πηγή: Iatropedia.gr

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ηλεκτρονική συνταγογράφηση: «Η νέα πλατφόρμα είναι ανούσιο και σπάταλο εγχείρημα», επιμένουν οι γιατροί
Οι ιδιώτες επισημαίνουν πως δεν έχουν προλάβει να εξοικειωθούν με το νέο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ενώ η ΗΔΙΚΑ λέει το νέο σύστημα είναι πολύ πιο εύχρηστο
Ηλεκτρονική συνταγογράφηση: «Η νέα πλατφόρμα είναι ανούσιο και σπάταλο εγχείρημα», επιμένουν οι γιατροί