Ελλάδα

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Στον Άρειο Πάγο το ζήτημα της αποφυλάκισης του μεσίτη

Συζητήθηκε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου το ζήτημα της αποφυλάκισης του μεσίτη Αθανάσιου Χορταριά, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 10 ετών για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Ο μεσίτης αποφυλακίστηκε δύο μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του καταδικασθέντα. 

Το «παρών» κατά τη διάρκεια της συζήτησης έδωσε ο μεσίτης μαζί με τους δυο δικηγόρους, Ιωάννη Γλύκα και Ορφέα Φίλο οι οποίοι στις αγορεύσεις τους, ζήτησαν να μην γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης.

Υπενθυμίζεται πως η δίκη σε δεύτερο βαθμό είχε προσδιοριστεί στις 20 Ιανουαρίου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείο, αλλά αναβλήθηκε για τις 15 Δεκεμβρίου 2023. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κανένα ίχνος της εικαστικού Αναστασίας Βελεργάκη - «Την είχε πλησιάσει ένας άνδρας χειριστικός και επίμονος»
«Για τα κρυπτονομίσματα που εικάζεται ότι είχε μπλέξει, προφανώς κάποιος την έβαλε εκεί. Η Αναστασία ήταν πολύ έξυπνη, εάν κατάλαβε ότι την έχουν εξαπατήσει, θα έκανε μεγάλη φασαρία»
Η εικαστικός Αναστασία Βελεγράκη