Παρασκευή, 5 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Θεατρικά βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν»: Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές – Ποιοι ηθοποιοί τιμήθηκαν

Θεατρικά βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν»: Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές – Ποιοι ηθοποιοί τιμήθηκαν
ΦΩΤΟ ΑΠΕ ΜΠΕ

Τα θεατρικά βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν» ανακοινώθηκαν σε κοινή τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο «Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη» στην Πλάκα.

Οι νικητές των φετινών θεατρικών βραβείων «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν» για νέους και νέες ηθοποιούς είναι η Ελίνα Ρίζου, ο Αναστάσης Ροϊλός, ο Φώτης Στρατηγός και ο Δημήτρης Καπουράνης.

Ειδικότερα, το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» απονεμήθηκε στην Ελίνα Ρίζου για τα έργα: «Μυθιστόρημα» του Γιώργου Χειμωνά (Σκηνοθεσία Παναγιώτης Εξαρχέας, Μικρό Θέατρο Κεραμεικού), «Ο παγοπώλης έρχεται» του Ευγένιου Ο’Νηλ (σκηνοθεσία Ακύλλας Καραζήσης, Θέατρο Προσκήνιο) και «Καμπάνες τα μεσάνυχτα. Κάποιες κυρίες διασκεδάζουν» (παράσταση της ομάδας RMS MATAROA, Σκηνοθεσία Μάνος Βαβαδάκης, Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν Φρυνίχου).

Στην ηθοποιό, μαζί με το χρηματικό έπαθλο, περιέρχεται και η καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην επόμενη βραβευθείσα. Το βραβείο αφορά σε υποψήφιες απόφοιτες δραματικής σχολής, με μια ικανή πορεία στις θεατρικές σκηνές, με συμμετοχές σε παραστάσεις και ερμηνείες σε ρόλους τέτοιες, που να έχουν αναδείξει και αποδείξει το ταλέντο τους.

Οι τρεις νικητές του θεατρικού βραβείου «Δημήτρης Χορν»

Το βραβείο Χορν είναι ετήσιο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής με την αρωγή του Θεοδόση Ισαακίδη.

Φέτος απονεμήθηκε για τις τρεις προηγούμενες σεζόν, καθώς η περίοδος της πανδημίας ανέστειλε τη λειτουργία του θεσμού, οπότε στην εκδήλωση θα απονεμηθούν τα Βραβεία των προηγούμενων ετών: 2019 – 2021, 2021 – 2022, 2022 – 2023).

Οι νικητές έχουν ως εξής:

* Για τη σεζόν 2019 – 2020 το βραβείο απονεμήθηκε στον Αναστάση Ροϊλό για το ρόλο του Τζιμ Ο Κόνορ στον «Γυάλινο κόσμο» του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη (Εθνικό Θέατρο – Σκηνή Νίκος Κούρκουλος),

* Για τη σεζόν 2021 – 2022 απονεμήθηκε στον Φώτη Στρατηγό για το ρόλο του Τζων στο «Πόσο κοστίζει να ζεις» της Μαρτίνα Μάγιοκ, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (Πόρτα) και

* Για τη σεζόν 2022 – 2023 απονεμήθηκε στον Δημήτρη Καπουράνη για τους ρόλους του Μαρτίν/Φεδερίκου στο «Μια άλλη Θήβα» του Σέρχιο Μπλάνκο, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου (Θέατρο του Νέου Κόσμου).

πηγή: ΑΠΕΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις