Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Θέλετε δουλειά για ένα χρόνο στην Αυστραλία;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η βίζα για εργασία ενός έτους στην Αυστραλία είναι θέμα ημερών πλέον.

Οι πληροφορίες λένε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί από το υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας και την Αυστραλία η διακρατική συμφωνία για βίζα εργασίας ενός έτους για άτομα ηλικίας από 18 έως 30 ετών.

Είναι χιλιάδες οι νέοι άνεργοι στη χώρα μας που αναζητούν μια ευκαιρία για εργασία στην Αυστραλία όμως μέχρι σήμερα μόνο με έμμεσους τρόπους μπορούσαν να πάνε μέχρι τη μακρινή χώρα.

Οι περισσότεροι επιχειρούσαν να στεριώσουν παράνομα παίρνοντας τουριστική βίζα και στη συνέχεια αναζητώντας στην Αυστραλία μια δουλειά. Άλλοι έκαναν εγγραφή σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή για να αποκτήσουν φοιτητική βίζα, όμως όλοι ήταν ημιπαράνομα στη χώρα. Έτσι η νέα βίζα θα δώσει λύση σε χιλιάδες άτομα που αναζητούν μια ευκαιρία επαγγελματικής αποκατάστασης.

Όπως λένε οι υπεύθυνη της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτόριας “Υπάρχουν πολλοί Έλληνες που περιμένουν αυτή τη βίζα για να έρθουν να εργαστούν. Στην κοινότητα έχουμε 1-2 τηλεφωνήματα την ημέρα από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τις βίζες και λαμβάνουμε καθημερινά email με βιογραφικά”

Σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος βιογραφικά στέλνουν κυρίως άνθρωποι με σπουδές, όπως δάσκαλοι και καθηγητές, πολιτικοί μηχανικοί, αλλά και υπάλληλοι γραφείου, εργαζόμενοι στον τουρισμό, μάγειροι κ.ά. Πολλοί είναι 30-45 ετών και αποκλείονται λόγω ηλικίας. Ενδιαφέρον, ωστόσο, υπάρχει και από νέους.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε