Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Αλωνίζουν τα κλεφτρόνια στα νοσοκομεία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την ασφάλεια στα νοσοκομεία, η οποία είναι ανύπαρκτη ουσιαστικά. Ωστόσο, δεν κλέβουν μόνο αντικείμενα όπως κινητά και πορτοφόλια, αλλά αρπάζουν πλέον και βρέφη από τις θερμοκοιτίδες.

Μεγάλο πρόβλημα κλοπών, αντιμετωπίζουν τα περισσότερα από τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας μας .Παρόλο που υπάρχουν εταιρείες εργολάβοι που έχουν αναλάβει την φύλαξη, κανένα ουσιαστικό μέτρο ασφαλείας δε φαίνεται να λαμβάνεται για την αποτροπή των δραστών. Εργαζόμενοι, ασθενείς και συνοδοί, ανησυχούν ιδιαίτερα, καθώς το φαινόμενο των κλοπών είναι καθημερινό. 

Η δραματική αυτή κατάσταση έρχεται στο προσκήνιο μετά το σάλο που ξέσπασε με την αρπαγή του βρέφους από το μαιευτήριο Έλενα, ενώ όπως αποκαλύφθηκε σήμερα περίπου 17 βρέφη έχουν εξαφανιστεί από τα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με στοιχεία, από το 2007 μέχρι σήμερα έχουν αυξηθεί οι κλοπές στα νοσοκομεία κατά 30%. Μόνο το 2009 έγιναν 448 κλοπές σε όλη την χώρα, ενώ μόνο στα νοσοκομεία της Αττικής οι υπηρεσίες φύλαξης στοιχίζουν περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ. 

“Παρόλο που υπάρχει security η ασφάλεια δεν εξασφαλίζεται” λέει στο Newsit ο Ηλίας Σιώρας, καρδιολόγος και πρόεδρος των ιατρών του Ευαγγελισμού. “Υπάρχουν στιγμές που μπαίνει πολύς κόσμος μέσα στο νοσοκομείο που δεν μπορεί κανείς να ελέγξει αν είναι συγγενείς ασθενών ή όχι”’ συμπληρώνει. 

Χειρότερη είναι η κατάσταση στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Πελοποννήσου, το Πανεπιστημιακό του Ρίου. Ο Γιώργος Βλαχάκης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων μιλώντας στο Νewsit καταγγέλει ότι παρόλο που η ιδιωτική εταιρεία κοστίζει στο νοσοκομείο 500.000 ευρώ τον χρόνο οι θάλαμοι των ασθενών δεν είναι ασφαλείς. “Κλεφτρόνια μπαίνουν στους θαλάμους των ασθενών και κλέβουν κινητά, πορτοφόλια ακόμα και φαγητό” τονίζει. 

Ακούστε τη χαρακτηριστική δήλωση του κ. Βλαχάκη 

“Στην Θεσσαλονίκη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου κλέβουν μέχρι και αυτοκίνητα από το παρκινγκ” λέει στο Newsit ο Χρήστος Παπαστεργίου, πρόεδρος της ένωσης νοσοκομειακών ιατρών Θεσσαλονίκης. “Έχουμε φτάσει σε σημείο να βάζουμε τους νοσηλευτές να ελέγχουν ποιος περιφέρεται στους διαδρόμους με αποτέλεσμα πολλές φορές να έχει πέσει και ξύλο ανάμεσα σε συγγενή ασθενή και προσωπικό παρόλο που υπάρχουν security”. 

Ακούστε τη δήλωση του κ. Παπαστεργίου στο NewsIt 


 
“Το γεγονός ότι ο security δεν μπορεί να συλλάβει έναν ύποπτο δημιουργεί μεγάλη τρύπα στην ασφάλεια ενός νοσοκομείου” τονίζει ο κ.Χρήστος Κατσίνας, πρόεδρος της ένωσης νοσοκομειακών ιατρών Βέροιας. 

Σύμφωνος με την άποψη του κ.Κατσίνα είναι και ο Κώστας Χαραλαμπόπουλος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας καθώς κι εκεί οι κλέφτες δρουν στους διαδρόμους και τα παρκινγκ του Νοσοκομείου. Ανοίγουν πόρτες γραφείων και θαλάμων αρπάζοντας χρήματα, κινητά, κλειδιά, μέχρι και μπουφάν. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο υπάρχει ένα εκκλησάκι που το παγκάρι είναι πάντα άδειο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε