Ελλάδα

Θεόδωρος Χαραγκιώνης: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών

Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας και ιδρυτής του Ομίλου Χαραγκιώνη που ασχολείται με την εκμετάλλευση επαγγελματικών ακινήτων, Θεόδωρος Χαραγκιώνης, μετά από μάχη με τον καρκίνο. 

Ήταν γεννημένος στον Πειραιά, στην Καστέλα. Φοίτησε στη Ράλλειο και στη συνέχεια στην Ιωνίδειο Σχολή. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και μετεκπαιδεύτηκε στο Harvard (πολεοδομία) και στο Stanford (διοίκηση επιχειρήσεων). Ήταν ο δημιουργός των πρώτων εμπορικών κέντρων στην Ελλάδα. Παρά τη μάχη του με τον καρκίνο, δούλευε μέχρι τις τελευταίες ημέρες της ζωής του.

Ήταν ιδρυτής του Ομίλου Χαραγκιώνη ο οποίος ειδικευόταν στην Ανάπτυξη και στην μακροχρόνια εκμετάλλευση επαγγελματικών ακινήτων στο κέντρο μεγάλων ελληνικών πόλεων (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη), στο λιανικό εμπόριο ειδών πολυτελείας και στην εγκαθίδρυση και διαχείριση σταθμών αυτοκινήτων.

O Θεόδωρος Χαραγκιώνης εκτός από το χώρο των ακινήτων, ασχολήθηκε πολύ και με το αυτοκίνητο.

Συμμετείχε ως οδηγός σε ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου όπως το ιστορικό ράλι Ακρόπολις με αγωνιστικά Abarth, Alfa Romeo, Volvo και Porsche.

Τον Μάρτιο του 2011 ίδρυσε το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου που στεγάζεται στο συγκρότημα του Athenian Capitol, στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού.

Όταν το 2011 έχασε την αγαπημένη του σύζυγο, ανακοίνωσε πως το «Ίδρυμα Θ. Χαραγκιώνη» μετανομάζεται σε «Ίδρυμα Θεόδωρου και Γιάννας Χαραγκιώνη» για να τιμήσει το όνομά της.

Επίσης, ο όμιλος Χαραγκιώνη ήταν από το 1985 μέχρι το 2014, ο master franchise του ιταλικού οίκου πολυτελών ειδών Gucci. Το πρώτο κατάστημά του άνοιξε στο Κολωνάκι, στο εμπορικό κέντρο «Μέλαθρον».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική Οδό από το βράδυ του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής - Κλειστή η έξοδος στον Κόμβο Μεταμόρφωσης
Κλειστή, λόγω προγραμματισμένων εργασιών βαριάς συντήρησης στο οδόστρωμα, θα παραμείνει από τις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου (26.4.25) έως...
Αυτοκίνητα στην Αττική Οδό
Οι 4 ρωσόφωνοι εκτελεστές και η συνεργασία με ανθρώπους της νύχτας για τη δολοφονία του Γιώργου Μοσχούρη
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα μέλη της μαφίας από την πρώην ΕΣΣΔ δρουν με τρόπο ανεξέλεγκτο, αδιαφορούν για τις ανθρώπινες ζωές και καταφέρνουν να έχουν στη διάθεση τους άφθονο μαύρο χρήμα από τις παράνομες δραστηριότητές τους
Ο Γιώργος Μοσχούρης και το καμένο αυτοκίνητο των δολοφόνων 9