Παρασκευή, 26 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Θεσσαλία: Ξεκίνησε η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες – 25,6 εκατ. σε 4.470 νοικοκυριά

Θεσσαλία: Ξεκίνησε η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες – 25,6 εκατ. σε 4.470 νοικοκυριά

Ξεκίνησε η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες της φονικής κακοκαιρίας Daniel. Όπως ανακοίνωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος κατά την ενημέρωση για τους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία την Παρασκευή (15.09.23), έχουν ήδη καταβληθεί 25,6 εκατ. σε 4.470 νοικοκυριά.

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος είπε ότι οι αποζημιώσεις καταβλήθηκαν σε όσους πληγέντες από την κακοκαιρία προέκυψαν από τη διαδικασία διασταυρώσεων. «Η ΑΑΔΕ από χθες έχει ενεργοποιήσει ειδικά γραφεία εξυπηρέτησης των πολιτών. Η διαδικασία των διασταυρώσεων προχωρά», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος. 

181 κρούσματα γαστρεντερίτιδας, 187 λοιμώξεις αναπνευστικού και 2 ύποπτα λεπτοσπείρωσης

Την ίδια ώρα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη αναφέρθηκε στην επίσκεψή της στα χωριά της Καρδίτσας. «Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν ενέργειες για τα λιμνάζοντα ύδατα. Καθήκον μας είναι και να στεκόμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας. Δεν θα φύγω, αν δεν βεβαιωθώ ότι οι άνθρωποι είναι υγιείς και ασφαλείς», είπε.

«Γνώρισα ένα εξαιρετικό παλικάρι, που σκόπευε να παντρευτεί την Κυριακή. Είμαστε δίπλα τους. Μπορεί να έχει ανατραπεί η ζωή τους, αλλά είναι σημαντικό να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να σταθούμε. Το υπουργείο Υγείας είναι υπουργείο φροντίδας. Και καθήκον μου είναι να φροντίζουμε τους πολίτες», ανέφερε. 

«Μπορεί να γίνομαι έντονη κάποιες φορές, αλλά είναι από την αγωνία. Η μεγάλη μας αγωνία είναι να μην έχουμε κρούσματα λεπτοσπείρωσης. Γι’ αυτό οι πολίτες θα πρέπει να πηγαίνουν στις υπηρεσίες υγείας, εάν εμφανίσουν συμπτώματα», τόνισε. 

Σύμφωνα με την κυρία Αγαπηδάκη, «το τελευταίο 24ωρο 1.429 συμπολίτες πήγαν σε δομές Υγείας. Διαγνώστηκαν 51 με γαστρεντερίτιδα και 62 με λοιμώξεις του νέων λοιμώξεων του αναπνευτικού. Συνολικά έχουν διαγνωστεί 181 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 187 λοιμώξεις αναπνευστικού. Έχουμε 3 νέες νοσηλείες και 12 που νοσηλεύονται για γαστρεντερίτιδα, 7 νέες νοσηλείες και 15 συνολικά για λοιμώξεις του αναπνευστικού».  Παράλληλα, υπάρχουν δύο ύποπτα περιστατικά λεπτοσπείρωσης στη Λάρισα.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις