Ο ογκολόγος που εργαζόταν στο Θεαγένειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, καλείται να δώσει απαντήσεις στη δικαιοσύνη για τα όσα του καταλογίζουν καρκινοπαθείς…
Απολύθηκε από το Δημόσιο ογκολόγος του «Θεαγένειου» Αντικαρκινικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη που καταγγέλθηκε από καρκινοπαθείς για περιπτώσεις απάτης και χρηματισμού. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, όπου είχαν απευθυνθεί με μηνύσεις ασθενείς του. Η δικογραφία βρίσκεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κατά πληροφορίες, ο γιατρός κατηγορείται ότι έπαιρνε χρήματα από ασθενείς για αντικαρκινικά φάρμακα που χορηγούνται δωρεάν, ενώ, φέρεται να υποσχόταν – με το αζημίωτο – ότι είναι σε θέση να τους τοποθετήσει σε λίστες προγραμμάτων για κλινικές μελέτες, δίνοντάς τους ελπίδες ίασης.
Στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται από τον Αύγουστο ογκώδης δικογραφία που περιλαμβάνει 29 περιπτώσεις καρκινοπαθών, οι οποίοι εξαπατήθηκαν δίνοντας χρήματα στον 50χρονο γιατρό.
Τη σειρά των υποθέσεων αποκάλυψαν οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι κλήθηκαν να διερευνήσουν καταγγελία καρκινοπαθούς από τη Χαλκιδική. Δημόσια είχε πει πως ο ογκολόγος είχε ζητήσει το ποσό των 10.000 ευρώ για να φέρει φάρμακο από τις Ηνωμένες Πολιτείες που αντιμετωπίζει τον καρκίνο ακόμη και στα τελευταία στάδιά του, όπως φέρεται να του έλεγε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η μεθοδολογία του γιατρού
Ο 50χρονος είχε διάφορους τρόπους να εξαπατά τους καρκινοπαθείς και τους συγγενείς τους, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες και τις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί σε βάρος του. Φέρεται ότι απευθυνόταν κατά κύριο λόγο σε περιπτώσεις ασθενών που βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου και δεν είχαν ελπίδες να ζήσουν.
Άλλες φορές έλεγε ότι είχε πρόσβαση σε φάρμακα που έχουν σημαντικά αποτελέσματα, όμως είναι στο στάδιο της δοκιμής και εισέπραττε χρήματα, άλλες φορές ότι υπήρχαν θεραπείες οι οποίες δεν είναι γνωστές, σε ορισμένες περιπτώσεις καταγγέλθηκε ότι εισέπραξε χρήματα δήθεν για να παρέμβει στην έγκριση θεραπειών με ειδικά φάρμακα και αρκετές φορές πήρε «γρηγορόσημο» για να παρακάμψει τη σειρά των χειρουργείων.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση καρκινοπαθούς από την πλευρά του οποίου καταγγέλθηκε ότι ο γιατρός εισέπραξε το ποσό των 45.000 ευρώ, προκειμένου να του χορηγήσει ειδικό φάρμακο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την υπόσχεση για θεαματικά αποτελέσματα.