Site icon NewsIT

Θεσσαλονίκη: «Έκλαιγε μες στη μέση του δρόμου» λέει η μητέρα του παιδιού που διέφυγε από την προσοχή της βρεφονηπιοκόμου

27.08.2024 | 15:14
Θεσσαλονίκη: «Έκλαιγε μες στη μέση του δρόμου» λέει η μητέρα του παιδιού που διέφυγε από την προσοχή της βρεφονηπιοκόμου

Ï Áñ÷éåðéóêïðïò Éåñùíõìïò ðáñåõñåèç óçìåñá ãéá ôïí Áãéáóìï ôçò íåáò ó÷ïëéêçò ÷ñïíéáò óôï Äçëåóé Ùñùðïõ óôïí ðáéäéêü óôáèìü «Åõáããåëéóìüò ôçò Èåïôüêïõ»

Ελεύθερη αφέθηκε η υπάλληλος του βρεφονηπιακού σταθμού της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, όπου σημειώθηκε το απίστευτο περιστατικό με το κοριτσάκι που εντοπίστηκε να περιφέρεται στον δρόμο μπροστά από τον σταθμό.

Η 26χρονη υπάλληλος του βρεφονηπιακού σταθμού στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον του αυτοφώρου, αντιμετωπίζοντας την πλημμεληματική κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Από την Εισαγγελία διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη και το μικρό κοριτσάκι εντοπίστηκε να περιφέρεται στον δρόμο.

Η νταντά άκουσε το κλάμα του παιδιού

Προσπαθώντας να διαχειριστεί την οργή της για το περιστατικό, που παραλίγο να έχει απρόσμενη εξέλιξη, η μητέρα του παιδιού, μιλά στο newsit.gr:

«Η συμφωνία ήταν να γίνει προσαρμογή μία ώρα, 10.00 με 11.00 το πρωί. Το παιδί το πήγε εκεί η νταντά του και το παρέδωσε σε δασκάλα του σταθμού. Έδωσε τα στοιχεία της και τους ενημέρωσε ότι θα βρίσκεται στην περιοχή, για την περίπτωση που χρειαζόταν να παραλάβει το παιδί νωρίτερα. Για καλή μας τύχη η κοπέλα δεν έφυγε και παρέμεινε σε παρακείμενο πάρκο. Μετά από 10 λεπτά άρχισε να ακούει ένα έντονο κλάμα παιδιού.

Αρχικά δεν έδωσε σημασία, νομίζοντας ότι είναι κάποιο παιδί της γειτονιάς, όμως μετά άκουσε το παιδί να φωνάζει το όνομά της. Γυρνώντας την πλάτη της είδε μια περαστική να προσπαθεί να μαζέψει το παιδί από τον δρόμο και την κόρη μου σε κατάσταση σοκ να κλαίει μέσα στον δρόμο. Ο δρόμος είναι κανονικής κυκλοφορίας, όχι πεζόδρομος, και στα 50 μέτρα υπάρχει διασταύρωση»

«Χτυπούσαν την πόρτα και δεν άνοιγαν»

Τα όσα αναφέρει ότι συνέβησαν η μητέρα της ανήλικης προκαλούν σοκ. Όπως λέει, επί 10 λεπτά η νταντά, έχοντας στην αγκαλιά της το παιδί που βρισκόταν σε σοκ, χτυπούσε την πόρτα του βρεφονηπιακού σταθμού, χωρίς κανείς να ανοίγει.

«Όταν άνοιξαν την πόρτα και είδαν την κόρη μου στην αγκαλιά της νταντάς, ήταν σε σοκ και έλεγαν ότι δεν ξέρουν πώς βγήκε από τον σταθμό και ότι δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Πρώτη ημέρα και πρώτη ώρα προσαρμογής και αναρωτιέμαι δεν κατάλαβαν ότι ένα παιδί λείπει από τις εγκαταστάσεις τους; Δεν απάντησαν ούτε στον εισαγγελλέα, ούτε στην Αστυνομία, από που τελικά βγήκε αυτό το παιδί. Η αυτοψία της Αστυνομίας έδειξε ότι η πόρτα του σταθμού δεν μπορεί να ανοίξει από ένα παιδί στην ηλικία της κόρης μου»

«Μου ζήτησαν να μην αναφέρω το περιστατικό στην Αστυνομία»

Στη συνέχεια, μέσα από το newsit.gr η μητέρα της ανήλικης προχωρά σε μια σοκαριστική καταγγελία. Όπως λέει, οι υπεύθυνοι του βρεφονηπιακού σταθμού επικοινώνησαν μαζί της ζητώντας της να αποκρύψει το περιστατικό από τις Αρχές.

«Η μόνη επικοινωνία που είχα με την ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού ήταν εχθές. Με παρακαλούσε να μην ειδοποιήσω την Αστυνομία και μου είπε ότι ‘’θα τα βρούμε’’. Ήθελαν να αποκρύψουν το περιστατικό».

Μέσα από το newsit.gr η μητέρα της ανήλικης εκφράζει τους φόβους της, ότι η προθεσμία που δόθηκε από την Εισαγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, μπορεί να οδηγήσει σε αλλοίωση στοιχείων που θα καταδείκνυαν τι ακριβώς συνέβη και το παιδί βγήκε έξω από το κτήριο.

«Δίνοντας μια τέτοια προθεσμία στους ιδιοκτήτες του παιδικού σταθμού, ποιος θα διασφαλίσει, εφόσον είναι σε λειτουργία και δεν έχει σφραγιστεί, ότι δε θα πάνε σήμερα να διορθώσουν τα κακώς κείμενα; Ποιος θα συνεχίσει να στέλνει εκεί το παιδί του, με τον κίνδυνο αυτό να βγει στον δρόμο και πώς η πολιτεία μπορεί να προστατέψει τον κάθε γονιό που στέλνει εκεί το παιδί του;»

Σύμφωνα με τη μητέρα του παιδιού, η 26χρονη βρεφονηπιοκόμος που παρέλαβε αρχικά το 2,5 ετών κοριτσάκι από την νταντά του, ισχυρίστηκε ότι το παρέδωσε σε συναδέλφους της μέσα στον σταθμό. Η προκαταρκτική εξέταση αναμένεται να ρίξει φως στο τι ακριβώς συνέβη μέσα στον βρεφονηπιακό σταθμό, ποιοι παρέλαβαν το παιδί και πώς η ανήλικη βγήκε έξω από το κτίριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το newsit.gr επικοινώνησε με τον βρεφονηπιακό σταθμό όπου συνέβη το περιστατικό, χωρίς ακόμη να λάβει απάντηση.

Ρεπορτάζ: Ιάσονας Τσόλης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version