Site icon NewsIT

Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο για τον 2χρονο γιο του ζευγαριού που παρέσυρε και τραυμάτισε βαριά ο 46χρονος μεθυσμένος οδηγός

14.09.2024 | 17:30
Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο για τον 2χρονο γιο του ζευγαριού που παρέσυρε και τραυμάτισε βαριά ο 46χρονος μεθυσμένος οδηγός

Το παιδί του ζευγαριού από το τροχαίο με την παράσυρση στη Θέρμη πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης το μεσημέρι του Σαββάτου (14.09.2024). Νωρίτερα, είχε προφυλακιστεί ο 46χρονος μεθυσμένος οδηγός.

Για το σοκαριστικό τροχαίο στη Θέρμη που άφησε πίσω του βαριά τραυματισμένο τον 37χρονο πατέρα και την 34χρονη έξι μηνών έγκυο μητέρα, που έχασε το βρέφος της, μίλησε στο newsit.gr ο θείος του 2 ετών γιου του ζευγαριού.

Το μικρό παιδί επέβαινε στο αυτοκίνητο των γονέων και τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά, στο τρομερό ατύχημα.

«Το παιδί είναι καλά και τώρα βρίσκεται στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς. Θα είμαστε όλοι δίπλα του για να μην καταλάβει τη δυσκολία της κατάστασης. Και ευτυχώς ακόμα δεν έχει καταλάβει τίποτα. Οι γονείς του δίνουν τη μάχη τους και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά. Το θετικό είναι ότι ο δράστης προφυλακίστηκε σήμερα (σ.σ. 14.09.2024). Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά», είπε στο newsit.gr ο ξάδελφος της 34χρονης μητέρας του αγοριού.

Το δίχρονο παιδάκι πήρε εξιτήριο το μεσημέρι του Σαββάτου από την παιδοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν.

Την ίδια στιγμή οι γονείς παραμένουν διασωληνωμένοι, δίνοντας μάχη για τη ζωή τους στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας.

Νωρίτερα, το Σάββατο ο 46χρονος μεθυσμένος οδηγός που παρέσυρε μητέρα, πατέρα και παιδί, πήρε τον δρόμο για τη φυλακή.

Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πως στο σημείο, όπου συνέβη το τροχαίο, ήταν επικίνδυνο.

Εις βάρος του ο εισαγγελέας πρωτοδικών έχει ασκήσει ποινική δίωξη για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων» (σε βαθμό κακουργήματος) όπως επίσης για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή».

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ τονίζει ότι ο 46χρονος είχε εμπλακεί και παλαιότερα σε παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Μάλιστα, όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ξάδερφος της 34χρονης, ο 46χρονος τον Φεβρουάριο του 2020 είχε παρασύρει με το αυτοκίνητό του μία 79χρονη στην περιοχή της Καλαμαριάς, οδηγώντας πάλι μεθυσμένος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version