Site icon NewsIT

Θεσσαλονίκη: «Ήπια ένα τσίπουρο» είπε ο 46χρονος που παρέσυρε ζευγάρι και το παιδί του – 0,75 mg/l αλκοόλ στο αίμα του

12.09.2024 | 10:28
Θεσσαλονίκη: «Ήπια ένα τσίπουρο» είπε ο 46χρονος που παρέσυρε ζευγάρι και το παιδί του – 0,75 mg/l αλκοόλ στο αίμα του

Το κατώφλι του δικαστικού Μεγάρου πέρασε ο 46χρονος ο οποίος χθες (11.09.2024) το πρωί παρέσυρε, ενώ ήταν μεθυσμένος με το αυτοκίνητο του ένα ζευγάρι και το 2 ετών παιδί τους στη Θεσσαλονίκη. Παραδέχτηκε ότι είχε πιει τσίπουρο.

Ο εισαγγελέας στη Θεσσαλονίκη απήγγειλε στον οδηγό που αποδείχθηκε ήταν μεθυσμένος δίωξη για κακούργημα. Ενώπιον του εισαγγελέα φέρεται να είπε ότι είχε πιει ένα ποτήρι τσίπουρο, ενώ ανέφερε ότι εργάζεται με τη μητέρα του σε συνεργείο καθαρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο μετρήσεις στις οποίες υπεβλήθη (με τη μέθοδο της αιμοληψίας) «έδειξαν» ότι στο αίμα του βρέθηκε αλκοόλ που υπερέβη τα επιτρεπτά όρια και συγκεκριμένα φέρεται να ήταν 0,64 και 0,75 mg/l, αντίστοιχα.

Εις βάρος του 46χρονου, ο εισαγγελέας πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων» (σε βαθμό κακουργήματος) όπως επίσης για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή».

Ο άνδρας παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης και πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα. Μέχρι να απολογηθεί και να αποφασιστεί η ποινική του μεταχείριση παραμένει υπό κράτηση.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα από την πλαϊνή είσοδο των δικαστηρίων, ενώ λίγο νωρίτερα έφτασε και η μητέρα του που δήλωσε ότι δεν έχει δει ακόμα το παιδί της προσθέτοντας ότι «θα ζητήσουμε υλικό από κάμερες για να δούμε πως έγινε το τροχαίο».

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, ο 37χρονος άντρας, που μαζί με την 34 έγκυο σύζυγό του και το δύο ετών παιδί του είχαν παρασυρθεί και τραυματιστεί από το αυτοκίνητο που οδηγούσε 46χρονος, υπό την επήρεια αλκοόλ, σε περιοχή της Θέρμης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της γυναίκας, η οποία επίσης νοσηλεύεται στην Εντατική, είναι σταθερή, ενώ το παιδάκι νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Παιδοχειρουργική Κλινική.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version