Σάββατο, 17 Αυγ.
29oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ξάφρισαν ψιλικατζίδικο αρπάζοντας παγωτά και κρέατα αξίας 1000 ευρώ – Βίντεο ντοκουμέντο

Θεσσαλονίκη: Ξάφρισαν ψιλικατζίδικο αρπάζοντας παγωτά και κρέατα αξίας 1000 ευρώ – Βίντεο ντοκουμέντο

Έκλεψε κρέατα, θαλασσινά, σφολιάτες και παγωτά αξίας 1.000 ευρώ και συνελήφθη. Στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει το newsit.gr αποτυπώνεται καρέ καρέ όλο το περιστατικό στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Όλα έγιναν τον Ιούνιο που μας πέρασε. Ένας 35χρονος και ο συνεργός του έκλεψαν παγωτά, σφολιάτες και πολλά άλλα τρόφιμα από καταστήματα ψιλικών στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το newsit.gr, φαίνεται πως τα ξημερώματα της 13ης Ιουνίου του 2024, ο 35χρονος με τον συνεργό του παραβίασαν τα λουκέτα από ψυγείο, που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο καταστήματος ψιλικών, και άρχισαν να αφαιρούν από μέσα όλα τα τρόφιμα.

Μεταξύ αυτών κρέας, κιμάς, θαλασσινά, σφολιάτες, παγωτά αξίας 1.000 ευρώ και συνολικά 151 τεμάχια κατεψυγμένων προϊόντων. Στο βίντεο φαίνεται πως δρουν με την ησυχία τους, μένουν στο σημείο για περισσότερα από 13 λεπτά και όταν βλέπουν κάποιον περαστικό να πλησιάζει, κρύβονται για να μη γίνουν αντιληπτοί. Στο τέλος τοποθετούν τα κλοπιμαία σε κούτες και αποχωρούν.

Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 25.06.2024.  έβαλαν ως στόχο άλλο κατάστημα, γνωστής αλυσίδας ψιλικών, διέρρηξαν ψυγείο και αποχώρησαν με ένα κιβώτιο παγωτά στο χέρι.

Ο 35χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ σε βάρος του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία και κατ´ εξακολούθηση και παραπέμφθηκε να απολογηθεί, όμως ζήτησε και πήρε προθεσμία για σήμερα Τετάρτη (10.07.2024).

Ο δικηγόρος του 35χρονου, Γιάννης Μανδράου τονίζει στο newsit.gr:

«Δεν αποδεχόμαστε μεγάλο μέρος των κατηγοριών. Ο εντολέας μου είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και εγγεγραμμένος στον ΟΚΑΝΑ, κάτι που τον καθιστά ανήμπορο να βρε εργασία. Ζει με τη μητέρα που έχει προβλήματα υγείας. Ήταν κάτι στιγμιαίο αυτό που έπραξε.

Τα κλοπιμαία είναι απλά τρόφιμα και δεν το έκανε για κάποιο οικονομικό όφελος για τον εαυτό του. Είναι ένα αδίκημα με βαθιά κοινωνικές προεκτάσεις και θεωρούμε ότι θα πρέπει να γίνει μετατροπή της κατηγορίας τουλάχιστον ως προς την πλημμεληματική της μορφή.

Οι ποσότητες που έκλεψε είναι για να έχουν φαγητό αυτός, η οικογένειά του και ο συνεργός του για κάποιο χρονικό διάστημα, γιατί είναι ανήμπορος να βρει εργασία και να εξυπηρετήσει τις βασικές του ανάγκες».

Ο φερόμενος ως συνεργός του προκύπτει πως είχε συλληφθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος ψιλικών από το οποίο έκλεψαν όλα τα τρόφιμα μιλάει στο newsit.gr και περιγράφει:

«Εκείνο το πρωί ήρθα στο μαγαζί και είδα τα ψυγεία ανοιχτά και πεταμένα όλα στο έδαφος. Τα άδειασαν όλα. Είχα τα πάντα μέσα. Κατεψυγμένα κρέατα, χωριάτικες πίτες, πίτσες, κοτομπουκιές, καλαμαράκια, προτηγανισμένες πατάτες, παγωτά, αξίας περισσότερο από 1.000 ευρώ.

Τρελάθηκα. Χάθηκε ο κόπος μας. Τρεις φορές ήρθε αυτός ο άνθρωπος. Την πρώτη φορά πήρε περίπου 10 παγωτά, την δεύτερη έλειπαν περισσότερα. Απλά δεν τα πήρε όλα. Την τρίτη φορά ήρθα και βρήκα άδεια ψυγεία. Ήρθε με συνεργό και έβαζαν μέσα σε κιβώτια και στις τσάντες τους ότι έβρισκαν».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις