Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Από το 2012 ήταν στην αναμονή για μεταμόσχευση ο 37χρονος λήπτης των νεφρών του μικρού Άγγελου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το χειρουργείο. «Ήταν πολύ σπάνιο, όλα πήγαν καλά»

Ζωή μέσα από τον θάνατό του, έδωσε ο 3χρονος Άγγελος από το Ηράκλειο. Η γιαγιά του αποφάσισε τη δωρεά των οργάνων του και έτσι, το βράδυ της Τρίτης (04.02.2025), ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση των νεφρών του σε έναν 37χρονο ασθενή στη Θεσσαλονίκη.

Η μεταμόσχευση των νεφρών έγινε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και το χειρουργείο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο 3χρονος Άγγελος αν και έχασε το δώρο της δικής του ζωής, μπόρεσε να σώσει τον 37χρονο και να του παρέχει ένα μέλλον όπως το ονειρευόταν.

Αφού η γιαγιά του Άγγελου αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του Άγγελου, αμέσως ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την εύρεση λήπτη τόσο της καρδιάς όσο και των νεφρών του.

Ο 37χρονος ήταν ο πρώτος στη λίστα των υποψηφίων ληπτών και στάθηκε πολύ τυχερός καθώς ήταν δύσκολο να βρει μόσχευμα λόγω της υπερευαισθησίας του και του υψηλού αριθμού αντισωμάτων.

Ο ασθενής τα τελευταία 17 χρόνια υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση καθώς έπασχε από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. Με το πέρας του χειρουργείου, ο 37χρονος οδηγήθηκε σε απλό θάλαμο και νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση.

«Είναι μία πολύ ιδιαίτερη κατάσταση, ένα πολύ σπάνιο χειρουργείο» δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και ο καθηγητής Χειρουργικής του ΑΠΘ, Γιώργος Τσουλφάς.

Όπως είπε, ο ασθενής είχε κάνει την πρώτη μεταμόσχευση το 2010. «Πρόκειται για ένα ένα νέο παιδί που πρέπει να χαρεί τη ζωή, ήταν πάρα πολλά χρόνια στην κάθαρση», δήλωσε ο ίδιος, σημειώνοντας πως ο 37χρονος ήταν στη λίστα αναμονής από το 2012 – 2013. 

«Το χειρουργείο πήγε πολύ καλά κι ήδη έχουμε λειτουργία των νεφρών. Είναι στον θάλαμο, μιλάει, έχει ξεκινήσει η ανάρρωση. Είμαστε όλοι κοντά του. Ήταν για όλους μας μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή», τόνισε ο κ. Τσουλφάς.

Όσον αφορά την καρδιά του μικρού Άγγελου, αυτή ταξίδεψε με αεροπλάνο στο Βερολίνο, και θα δοθεί σε ένα παιδί 3 χρόνων.

Η σορός του μικρού παιδιού έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά, το πρωί της Τετάρτης, ώστε να γίνει η κηδεία του στην Αθήνα, τον τόπο διανομής της γιαγιάς και του παππού του.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έξι ισχυροί σεισμοί άνω των 4,4 Ρίχτερ μέσα σε 30 λεπτά στην Αμοργό: Δέκα δονήσεις άνω των 3 Ρίχτερ μέσα σε μία ώρα στις Κυκλάδες
Οι προειδοποιήσεις των σεισμολόγων, τα δυο σενάρια που εξετάζουν οι ειδικοί και τα νέα καρέ από τις κατολισθήσεις στην Κόκκινη Παραλία και τα κλειστά σοκάκια
Σεισμοί στις Κυκλάδες: Δέκα δονήσεις άνω των 3 Ρίχτερ μέσα σε μία ώρα – «Υπαρκτό το σενάριο για 6 Ρίχτερ»
Ανανεώθηκε πριν 3 δευτερόλεπτα