Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Το ψήφισμα για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία και το χρονικό! «Η λαϊκή συνέλευση, αποφασίζει και εντέλλεται…»

- Με ψήφισμα ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη - Ζητούν τη μη χρήση του όρου "Μακεδονία" στην ονομασία των Σκοπίων - Σύμφωνα με την αστυνομία 90.000 άνθρωποι διαδήλωσαν για την Μακεδονία ενώ οι διοργανωτές υποστηρίζουν πως οι διαδηλωτές ήταν 500.000 - Καβαλάρηδες βρακοφόροι και απόγονοι των Μακεδονομάχων άφησαν το "στίγμα" τους στο συλλαλητήριο - Το "παρών" έδωσαν πολλοί πολιτικοί - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Με ψήφισμα για να μην χρησιμοποιηθεί ο όρος «Μακεδονία» από τα Σκόπια ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή (21.01.2018).  Ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής της διοργάνωσης, Όθων Ιακωβίδης, ανέγνωσε το ψήφισμα του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «λαϊκή συνέλευση» και προειδοποίησε ότι “η μη συμμόρφωση των εντολοδόχων του λαού στην εντολή αυτή του λαού, θα αποτελέσει κατάφωρη παραβίαση και αντιστροφή των ρόλων εντολέα και εντολοδόχου που ορίζει τη Δημοκρατία”.

Ολόκληρο το ψήφισμα για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Σήμερα, την 21η Ιανουαρίου 2018, ο Ελληνικός Λαός, ο κατά το Σύνταγμα κυρίαρχος του κράτους και εντολέας της Βουλής και της Κυβέρνησης, συνελθών σε μεγαλειώδη Λαϊκή  Συνέλευση στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, για να αποφασίσει για τη θέση τού έθνους επάνω στο θέμα της εκχώρησης του ονόματος Μακεδονία στη γείτονα χώρα που θέλει να το υφαρπάσει καταπατώντας κάθε ιστορική και λογική τεκμηρίωση της πατρότητας τού μεγάλου αυτού ονόματος του,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΛΛΕΤΑΙ

προς την, κατά το Σύνταγμα, εντολοδόχο του Βουλή και Κυβέρνηση της Χώρας, να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο αποδοχής της χρήσης τού, από αρχαιοτάτων χρόνων, Ελληνικού ονόματος «Μακεδονία» και των παραγώγων του, που είναι ταυτόσημο με το όνομα «Ελλάς».

Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία: Αμαύρωσαν” την συγκέντρωση ακροδεξιοί και αντιεξουσιαστές

Το όνομα αυτό, που είναι η ταυτότητα του έθνους, αποτελεί ταυτόχρονα την ιερά κιβωτό και φορέα των ενδοξότερων σελίδων στην παγκόσμια ιστορία. Η σημερινή, εδώ, Λαϊκή  Συνέλευση, δηλώνει αποφασισμένη, να το υπερασπισθεί μέχρις εσχάτων,  κατά τον Ελληνικό τρόπο, με τον οποίο η Ελλάδα γράφει πάντοτε την ιστορία της.

Η μη συμμόρφωση των εντολοδόχων τού Λαού στην εντολή αυτή του Λαού,  θα αποτελέσει κατάφωρη παραβίαση και αντιστροφή των ρόλων εντολέα και εντολοδόχου που ορίζει τη Δημοκρατία.

Ο Λαός δεν θα μείνει απαθής θεατής. Είναι αποφασισμένος να επιβάλλει την απόφαση του και την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας που, με το Σύνταγμα, ορίζει ρητά και ξεκάθαρα, ποιος είναι εντολέας και ποιος εντολοδόχος.

Το ψήφισμα, εγκρίθηκε και ψηφίστηκε ομοφώνως από την  Ανοικτή Λαϊκή Συνέλευση που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, την 21η Ιανουαρίου 2018.

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία: Το χρονικό

Το απόγευμα της Κυριακής (21.01.2018) περίπου στις 18:00 ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο, για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων πολιτών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κεντρικό σύνθημα, «Η Μακεδονία Είναι Ελλάδα». Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας οι διαδηλωτές ήταν περίπου 90.000, ωστόσο, οι διοργανωτές μιλούν για 500.000.

Το συλλαλητήριο άρχισε με τον εθνικό ύμνο και ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:00 με χαιρετισμούς από εκπροσώπους ομοσπονδιών και συλλόγων και συνεχίστηκε με ομιλίες. Η εξέδρα είχε φόντο το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στις εργασίες προετοιμασίας πήρε μέρος πλήθος εθελοντών. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Φραγκούλης Φράγκος ο οποίος αποθεώθηκε από το πλήθος.

Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό ζήτησε ο Φραγκούλης Φράγκος [vids]

Καβαλάρηδες βρακοφόροι και απόγονοι των Μακεδονομάχων στο συλλαλητήριο

Πολίτες από αρκετές περιοχές της Ελλάδας, κυρίως της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και βρακοφόροι από την Κρήτη, ταξίδεψαν με λεωφορεία για να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Την εμφάνιση τους έκαναν και έφιπποι, όπως και απόγονοι των Μακεδονομάχων με τις στολές τους. Οι περισσότεροι κρατούσαν ελληνικές σημαίες και άλλες με τον Ήλιο της Βεργίνας, ενώ στις πρώτες σειρές υπήρχαν ιερωμένοι και μοναχές.

Κάποιοι από τους Κρητικούς έκαναν “είσοδο” με άλογα! Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν “η Μακεδονία είναι ελληνική” και “Θράκη, Αιγαίο και Κύπρος είναι ελληνικά”.

Μήνυμα με… αερόστατο για τη Μακεδονία στον ουρανό της Θεσσαλονίκης!

Λίγα μέτρα μακρυά από το χώρο του συλλαλητηρίου, κοντά στο Makedonia Palace, συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία “σήκωσαν” ένα αερόστατο, προκειμένου να στείλουν το δικό τους μήνυμα για τη Μακεδονία με έναν διαφορετικό τρόπο.

Στο αερόστατο υπήρχε μια γιγαντιαία ελληνική σημαία και αναγράφεται το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία».

Ποιοι “έδωσαν το παρών”

Το «παρών» στο συλλαλητήριο έδωσαν ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και δέκα ακόμη ιεράρχες, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. Το πρωί, με πρωτοβουλία του μητροπολίτη, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, υπέρ της Μακεδονίας, και στον χαιρετισμό του είπε πως «η Μακεδονία είναι Ελλάδα και η Ελλάδα είναι Μακεδονία».

Παραβρέθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη, Σάββας Αναστασιάδης, Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, Μαρία Αντωνίου, οι οποίοι περπάτησαν στο πλήθος και μίλησαν με συγκεντρωμένους, αλλά δεν πήγαν στην εξέδρα. Το ίδιο έκανε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο Σταύρος Καλαφάτης, ο Κώστας Καραμανλής και ο πατέρας του και πρώην υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής πήγαν συμβολικά στο άγαλμα του ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, που βρίσκεται σε μικρή από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και φωτογραφήθηκαν.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μαζί με τους βουλευτές Μάριο Γεωργιάδη, Ιωάννη Σαρίδη, Αριστείδη Φωκά πήγαν στον χώρο δίπλα ακριβώς από την εξέδρα και έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους. «Ο κ. Τσίπρας, η κα Γεννηματά και ο κ. Μητσοτάκης δεν πρέπει  να δώσουν το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια. Ο λαός της Μακεδονίας έστειλε σήμερα το δικό του μήνυμα στην Αθήνα και σε όλο τον κόσμο. Να μη ψηφίσει η Βουλή την παράδοση του ονόματος. Αν αυτό συμβεί, η πράξη αυτή θα είναι προδοσία», είπε ο κ. Λεβέντης.

Το «παρών» έδωσε ο βουλευτής, συνεργαζόμενος με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, και πρώην υφυπουργός Κώστας Ζουράρις.

Θέσεις μπροστά από την εξέδρα πήραν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Κατσίκης, Γιώργος Λαζαρίδης και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης. Στο συλλαλητήριο συμμετείχε η ευρωβουλευτής της Ελιάς Εύα Καϊλή.

Επίσης, συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, πρώην βουλευτές από τον χώρο της Ν.Δ., δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων.

 

Δεν έλειπαν οι Χρυαυγίτες… με υβριστικά συνθήματα κατά του Μπουτάρη

Φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη κατέφθασαν στο χώρο του συλλαλητηρίου μέλη της Χρυσής Αυγής.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη τα μέλη της Χρυσής Αυγής φώναξαν συνθήματα κατά του δημάρχου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν αναφέρει ότι θα δώσουν το παρών χωρίς διακριτικά του κόμματος τους.

Δείτε το βίντεο που δημοσιεύει το thessnews.gr

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα