Site icon NewsIT
18:05 | 26.02.25

Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο για οπλοκατοχή και μικροποσότητα ναρκωτικών ο Τούρκος που επέζησε της μαφιόζικης επίθεσης

Το σημείο που οι σφαίρες πέτυχαν το αυτοκίνητο έξω από τα ΚΤΕΛ

Το σημείο που οι σφαίρες πέτυχαν το αυτοκίνητο έξω από τα ΚΤΕΛ

Newsit Newsroom

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με τον νεκρό συμπατριώτη του ήταν φίλοι και ότι βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για προσωπικούς λόγους

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε ο 39χρονος Τούρκος που επέζησε της δολοφονικής επίθεσης με πυροβολισμούς που στοίχισε τη ζωή σε έναν συμπατριώτη του, χθες το μεσημέρι (25.02.2025), στην περιοχή των ΚΤΕΛ «Μακεδονία», στην Θεσσαλονίκη.

Εις βάρος του 39χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων. Η πρώτη πράξη αφορά μικροποσότητα χασίς που βρέθηκε στην κατοχή του και η δεύτερη για έναν σουγιά που είχε μαζί του, όπως και για ένα πυροβόλο όπλο που φέρεται να βρέθηκε στο σπίτι του στην Αθήνα, κατά τις έρευνες που διεξήγαγε η ΕΛ.ΑΣ. μετά την δολοφονική επίθεση στην Θεσσαλονίκη.

Η δίκη του 39χρονου (κουρδικής καταγωγής) ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης αναβλήθηκε για την Παρασκευή, έπειτα από αίτημα που υπέβαλε ο ίδιος προκειμένου να προετοιμαστεί, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε τη διατήρηση της κράτησής του μέχρι τότε. Όπως δήλωσε στο δικαστήριο, διαμένει μόνιμα στην Αθήνα ως αιτών πολιτικού ασύλου.

Εξεταζόμενος από αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος που ερευνούν την υπόθεση δολοφονίας του συμπατριώτη του, ο 39χρονος φέρεται να κατέθεσε ότι δεν έχει καμία σχέση με εγκληματικές πράξεις, ούτε έχει διαφορές με κάποιον, ενώ δήλωσε άγνοια ως προς το κίνητρο του δράστη ή των δραστών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με τον νεκρό συμπατριώτη του ήταν φίλοι κι ότι βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για προσωπικούς λόγους.

Στο μεταξύ, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε σπίτια Τούρκων υπηκόων στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για άτομα που είτε προσήχθησαν είτε απασχόλησαν τις διωκτικές Αρχές στο παρελθόν, χωρίς όμως να προκύπτει σύνδεσή τους με τη δολοφονία.

Όπως έγινε γνωστό, στη Θεσσαλονίκη έγιναν εκτός από την παραπάνω περίπτωση του 39χρονου άλλες 9 συλλήψεις– έξι για διάφορα ποινικά αδικήματα όπως (κατά περίπτωση) για οπλοκατοχή, ναρκωτικά ή πλαστά έγγραφα και δύο για διοικητική απέλαση.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Στο πλαίσιο ερευνών για την εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας, που έλαβε χώρα στις 25-02-2025 σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, πραγματοποιήθηκαν 5 έρευνες σε σπίτια, σε περιοχές της Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν 9 υπήκοοι Τουρκίας, οι οποίοι –κατά περίπτωση- κατηγορούνται για παράβαση των νομοθεσιών περί όπλων, περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών, καθώς και για πλαστογραφία πιστοποιητικών και απείθεια.

Συνολικά, από τις σωματικές έρευνες, έρευνες σε οικίες και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και πιστόλι χωρίς σειριακό αριθμό, με – γεμιστήρες με 11 φυσίγγια η καθεμία,
  • 10,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  • 4 μικροδέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 19,37 γραμμαρίων,
  • διαβατήριο και άδεια ικανότητας οδήγησης, εμφανώς πλαστά,
  • μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης και
  • αναδιπλούμενος σουγιάς συνολικού μήκους -18- εκατοστών, με μήκος λάμας -8- εκατοστών.

Επισημαίνεται ότι, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, -2- κατηγορούμενοι προσπάθησαν να διαφύγουν, αρνούμενοι τον έλεγχο, ωστόσο ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version