Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τους πλαστούς πίνακες

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες για το κύκλωμα που έφτιαχνε πλαστούς πίνακες και τους πουλούσαν για αυθεντικούς.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 70χρονο και την 42χρονη κόρη του και για έναν 62χρονο που φέρεται να πλαστογραφούσε τους πίνακες γνωστών ζωγράφων στη Θεσσαλονίκη.

Οι τρεις συλληφθέντες έφτασαν στα δικαστήρια συνοδευόμενοι υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία και οπλισμένους αστυνομικούς. Πέρασαν την πόρτα του εισαγγελέα για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Την ίδια ώρα η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν είχαν παράρτημα στο εξωτερικό και συνεργάτες που τους βοηθούσαν να διοχετεύουν τα πλαστά αντίγραφα σε γνωστούς οίκους δημοπρασίας.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η κόρη του ζωγράφου Γιάννη Γαϊτη κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, καθώς διαπίστωσε ότι υπήρχαν έργα του πατέρα της χωρίς η ίδια να το γνωρίζει, ενώ κατατέθηκε και μήνυση στο ελληνικό FBI. Οι τρεις συλληφθέντες που εμπλέκονται στην υπόθεση αναμένεται οδηγηθούν στον ανακριτή.

Είχαν στήσει ένα κύκλωμα που έφτιαχνε πλαστούς πίνακες και τους πουλούσαν ως αυθεντικούς σε διαδικτυακές δημοπρασίες, αλλά και στην Ευρώπη. Χθες Πέμπτη (04.12.2024) κατασχέθηκαν τουλάχιστον 100 έργα τέχνης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Μου ''έκοψε'' τον δρόμο ένα αυτοκίνητο» λέει ο 38χρονος Ουκρανός οδηγός φορτηγού που σκόρπισε τον θάνατο στην Εγνατία
Σε βάρος του οδηγού του φορτηγού ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σε ανακριτή τη Μεγάλη Παρασκευή
Ο 38χρονος Ουκρανός οδηγός του φορτηγού ο οποίος ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στα διόδια Πολυμύλου στην Εγνατία Οδό 1
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα