Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τους πλαστούς πίνακες

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες για το κύκλωμα που έφτιαχνε πλαστούς πίνακες και τους πουλούσαν για αυθεντικούς.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 70χρονο και την 42χρονη κόρη του και για έναν 62χρονο που φέρεται να πλαστογραφούσε τους πίνακες γνωστών ζωγράφων στη Θεσσαλονίκη.

Οι τρεις συλληφθέντες έφτασαν στα δικαστήρια συνοδευόμενοι υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία και οπλισμένους αστυνομικούς. Πέρασαν την πόρτα του εισαγγελέα για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Την ίδια ώρα η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν είχαν παράρτημα στο εξωτερικό και συνεργάτες που τους βοηθούσαν να διοχετεύουν τα πλαστά αντίγραφα σε γνωστούς οίκους δημοπρασίας.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η κόρη του ζωγράφου Γιάννη Γαϊτη κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, καθώς διαπίστωσε ότι υπήρχαν έργα του πατέρα της χωρίς η ίδια να το γνωρίζει, ενώ κατατέθηκε και μήνυση στο ελληνικό FBI. Οι τρεις συλληφθέντες που εμπλέκονται στην υπόθεση αναμένεται οδηγηθούν στον ανακριτή.

Είχαν στήσει ένα κύκλωμα που έφτιαχνε πλαστούς πίνακες και τους πουλούσαν ως αυθεντικούς σε διαδικτυακές δημοπρασίες, αλλά και στην Ευρώπη. Χθες Πέμπτη (04.12.2024) κατασχέθηκαν τουλάχιστον 100 έργα τέχνης.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο 57χρονος κινδυνεύει να χάσει το μάτι του μετά την επίθεση του 51χρονου δράστη με το κατσαβίδι - «Τον χτύπησε με πέτρα κι έφυγε»
«Τον ρώτησε αν "είναι αγρότης" και τον χτύπησε» λέει στο newsit.gr ο γιος του 57χρονου, του πρώτου θύματος των άγριων επιθέσεων του 51χρονου στο Κορωπί
Ο δράστης του Κορωπίου
Από τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα στον τραυματισμό των αστυνομικών στο Κορωπί - Δύο περιστατικά σε ΑΤ μέσα σε έναν χρόνο
Την 1/4/2024 η Κυριακή Γρίβα έπεφτε νεκρή από το μαχαίρι του πρώην συντρόφου της έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων ενώ στις 30/3/2025 ο 51χρονος επιτέθηκε με κατσαβίδι σε τρεις αστυνομικούς στο Κορωπί
Το ΑΤ Κορωπίου μετά την επίθεση του 51χρονου σε 3 αστυνομικούς