Ο πατήρ Σπυρίδων μπήκε στη θάλασσα για να σωθεί από τη φωτιά, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρει. Το Σάββατο, συγγενείς φίλοι αλλά και πλήθος από την ενορία του αγαπητού ιερέα, παρακολούθησαν βουβοί τη νεκρώσιμη ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου.
Ο παπά Σπύρος βρήκε τραγικό θάνατο στην προσπάθειά του να γλυτώσει μαζί με την οικογένειά του από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ποιός ήταν ο ιερέας Σπυρίδων Παπαποστόλου
Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1935 και ήταν ένα από τα επτά παιδιά πολύτεκνης οικογένειας από πατέρα ιερέα. Ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Φοίτησε στη Ριζάρειο Ιερατική Σχολή και στο Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε το 1968 και διορίστηκε κατευθείαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαλάνδρι.
Αμέσως επιδόθηκε σε έργα επέκτασης και εξωραϊσμού του ναού προσφέροντας και προσωπική εργασία και επί ημερών του λειτούργησε το Πνευματικό Κέντρο του Ναού. Αξιοποίησε μάλιστα παλαιά δεξαμενή για να μετατραπεί σε ναό προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου και καθιέρωσε τη δεύτερη λειτουργία τις Κυριακές με τη συμμετοχή της χορωδίας που είχε ιδρύσει ο αδελφός του, Τάκης Παπαποστόλου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για τους νέους του Χαλανδρίου, ενισχύοντας τις κατασκηνώσεις και τα κατηχητικά, ενώ είχε αναπτύξει σπουδαίο κοινωνικό έργο. Επί της προεδρίας του το ίδρυμα Κουρτέση βγήκε από την αδράνεια και φιλοξένησε δωρεάν ως παιδικός σταθμός τα παιδιά άπορων οικογενειών της πόλης, ενώ ο πάτερ Σπυρίδωνας υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος του ιδρύματος Ζήση και του Σώματος Εθελοντών, θεωρώντας ότι η ιερατική ιδιότητα θα πρέπει να είναι συνυφασμένη με το εθελοντικό έργο.