Ελλάδα

Θοδωρής Κολυδάς: Η ζέστη συνεχίζεται, καύσωνες όμως τέλος – Έξαρση το Σαββατοκύριακο και μετά 37άρια

Η αντίστροφη μέτρηση των ακραίων θερμοκρασιών ξεκίνησε, τουλάχιστον τις επόμενες ημέρες θα ξεχάσουμε τι εστί καύσωνας, με τον Αύγουστο να κάνει «ποδαρικό» με το δεξί – όπως ανακουφιστικά είναι αυτά που γράφει ο μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς. 

Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, με εξαίρεση μια έξαρση του καύσωνα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα υποχωρήσει.

Σε ανάρτησή του στα social media, ο γνωστός μετεωρολόγος, σημειώνει χαρακτηριστικά πως «συνεχίζεται η ζέστη, χωρίς όμως καύσωνες».

«Τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε τιμές περί τους 37°C  που φυσικά δεν μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε ως ημέρες καύσωνα», γράφει.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

«Συνεχίζεται η ζέστη, χωρίς όμως καύσωνες

Θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες κατά 4 περίπου βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα,  με μοναδική την έξαρση αυτό το ΣΚ και τη Δευτέρα, όπου τοπικά οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλότερες και φτάσουμε και τους 40°C.

Τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε τιμές περί τους 37°C  που φυσικά δεν μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε ως ημέρες καύσωνα».

Ο μετεωρολόγος, διανθίζει τα όσα αναφέρει και με σχετικούς χάρτες.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Δεν ξέρουμε από τι πέθανε το παιδί μας», λέει η μητέρα της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού 2 χρόνια μετά τον θάνατό της
Τη διερεύνηση των αιτιών του θανάτου της είχε αναλάβει η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα που τέθηκε σε αναστολή μετά την εκδίκαση της υπόθεσης Πισπιρίγκου
Η άτυχη 20χρονη δόκιμος του Εμπορικού Ναυτικού