Ελλάδα

Θωμαΐδης: Καθολική η επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον – Έρχεται σημαντική αποκλιμάκωση στην Αττική

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊό, αλλά και στο τι δείχνουν τα λύματα, αναφέρθηκε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (14.02.2022) στον ΣΚΑΪ. Ανέφερε μάλιστα ότι η μετάλλαξη Δέλτα στην Αττική είναι σε αποδρομή, καθώς μόλις που ανιχνεύεται, ενώ η επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον είναι καθολική. 

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας παρέπεμψε σε σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορονοϊό από το Μάρτιο, «καθώς περιμένουμε σημαντική αποκλιμάκωση, υπό την αίρεση ότι δε θα έχουμε νέα παραλλαγή». «Πάμε σε καλό Πάσχα και σε ένα πολύ καλύτερο καλοκαίρι» τόνισε ο Νίκος Θωμαΐδης. 

Η επιδημιολογική εικόνα, όπως είπε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, βελτιώνεται συνεχώς όσον αφορά τα λύματα της Αττικής. «Θα αρχίσουμε αυτή την εβδομάδα με μείωση περίπου 25%. Η Αττική έχει το 26% των κρουσμάτων πανελληνίως σιγά σιγά το νούμερο μειώνεται… Αυτό σημαίνει ότι η Αττική πάει πολύ καλύτερα από άλλες περιοχές. Έχουμε σταδιακή μείωση εισαγωγών στις ΜΕΘ και αποκλιμάκωση των απωλειών».

Πρόσθεσε πάντως ότι «γενικά η θετικότητα παραμένει σε υψηλό επίπεδα πάνω από 5%, γι αυτό χρειάζεται ακόμα προσοχή με τήρηση των μέτρων». «Σε δύο εβδομάδες μέχρι τέλος Φεβρουαρίου μπορεί να δούμε και απώλειες κάτω από 50. Τετραψήφια κρούσματα θα δούμε μετά το Μάρτιο» σημείωσε.  

Τέλος, όσον αφορά τους ανεμβολίαστους, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ ξεκαθάρισε πάντως ότι πρέπει να παραμείνουν τα μέτρα, καθώς είναι δυνάμει σε κίνδυνο. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Κάποιοι εκμεταλλεύονται την αγωνία των ανθρώπων» λέει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα για τα Τέμπη
«Ο εφέτης ειδικός ανακριτής εγκαλείται καθημερινά και στοχοποιείται, όμως, καταβάλλει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια» επισήμανε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου σε ομιλία της στο Φόρουμ των Δελφών
Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Ο Γιώργος Λάνθιμος στην αντεπίθεση μετά το «όχι» για γυρίσματα στην Ακρόπολη – «Βλάβη στην επαγγελματική μου υπόσταση»
«Επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας για την αναζήτηση αποζημίωσης λόγω δυσφήμισης και ζημίας στη φήμη των Εντολέων μας» επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση
Ο Γιώργος Λάνθιμος και η «μούσα» του, Έμα Στόουν