Site icon NewsIT

Θράκη: Mουσουλμάνοι καταγγέλλουν την Ελλάδα! [vid]

06.03.2018 | 20:16

"Οι ελληνικές Αρχές δεν αναγνωρίζουν τους εκλεγμένους θρησκευτικούς ηγέτες μας", καταγγέλλουν οι μουσουλμάνοι που ζουν στην δυτική Θράκη.

Mουσουλμάνοι στην Ελλάδα υποστηρίζουν πως τα δικαιώματά τους ως μειονότητα καταπατώνται. Και κατηγορούν το ελληνικό κράτος γι’ αυτό. Τονίζουν πως οι εκλεγμένοι θρησκευτικοί τους ηγέτες δεν αναγνωρίζονται πλέον από την κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το trtworld.com, η εκλογή των θρησκευτικών ηγετών της κοινότητας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα.

Οι μουσουλμάνοι και το οδοιπορικό

Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πέρασε στην Ελλάδα και με την Συνθήκη της Λωζάνης, επετράπη στους μουσουλμάνους που έμειναν, να εκλέγουν τον δικό τους θρησκευτικό ηγέτη“, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

“Παρόλα αυτά”, συνεχίζει, “η ταυτότητα και τα δικαιώματα των μουσουλμάνων στην περιοχή της δυτικής Θράκης εξαλείφονται σταδιακά. Περίπου 150.000 μέλη της κοινότητας ζουν στην δυτική Θράκη“.

Στην συνέχεια, το δημοσίευμα παρουσιάζει ένα ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Caitlin McGee. Η οποία μεταδίδει από την Ξάνθη. Εκεί όπου, όπως λέει το δημοσίευμα: “Οι θρησκευτικοί ηγέτες που έχουν εκλεγεί από την κοινότητα, δεν αναγνωρίζονται πλέον από την κυβέρνηση”.

Συγκεκριμένα, μιλά ο μουφτής στην Ξάνθη, Ahmet Mete, ο οποίος τονίζει: “Δεν μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας όπως θα θέλαμε. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα με νηπιαγωγεία, αλλά και με καθηγητές δημοτικού. Μας συμπεριφέρονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας“.

Στην συνέχεια μιλά και ο Ibrahim Serif, ο εκλεγμένος θρησκευτικός ηγέτης στην Κομοτηνή.

Ο Ibrahim Serif / Φωτογραφία: trtworld.com

Ο οποίος τονίζει: “Εμείς, ως τούρκοι μουσουλμάνοι της δυτικής Θράκης, είμαστε μια μειονότητα που δεν υπάρχει. Μια μειονότητα στην οποία δόθηκαν συγκεκριμένα δικαιώματα από την Συνθήκη της Λωζάνης, τα οποία όμως δεν μας αναγνωρίζονται“.

Δείτε το βίντεο, στο οποίο τούρκοι μουσουλμάνοι προχωρούν σε μια σειρά από καταγγελίες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version