Οι φοροτεχνικοι λένε πως αφενός όσοι έχουν υπαχθεί στην περαιωση δεν πρέπει να ελέγχονται εκτός αν διαπιστωθεί παράβαση, πχ. εικονικών τιμολογίων, αφετέρου δίνουν οδηγίες για το τι να κάνουν όσοι επανελέγχονται.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ζητούν γραπτώς την παράβαση για την οποία θα επανελεγθούν. Διαβάστε τις οδηγίες που δίνει ο έγκριτος φοροτεχνικός Βαγγέλης Αμπελιώτης.
“Δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση το υπουργείο αν δεν υπάρχει προσδιορισμένη αιτία να ζητάει απο τους επιτηδευματίες που έχουν υπαχθεί στην περαίωση, βιβλία και στοιχεία για να επανέλθει σε έλεγχο. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες διασφαλίζονται με την περαίωση και θα πρέπει το υπουργείο Οικονομικών να μην επανέρχεται σε αυτές τις χρήσεις. Σε κάθε περίπτωση όταν προσκαλείτε κάποιος να επανελεγχθεί για περιόδους που έχει περαιώσει ή να του γίνει οποισδήποτε τακτικός έλεγχος θα πρέπει για να δώσει τα στοιχεία αυτά, να του δώσουν γραπτώς την αιτία που τον επανελέγχουν. Αν για παράδειγμα υπάρχει εικονικό τιμολόγιο ή αποδεδειγμένη παράβαση σε κάποιο στοιχείο. Σε κάθε άλλη περιπτωση ο πολίτης δεν θα πρέπει να επιδείξει τα βιβλία του και τα φορολογικά του στοιχεία. Επειδή τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται κατά κόρον το φαινόμενο να ελέγχουν πολίτες που έχουν υπαχθεί στην περαιωση τους συνιστουμε να υποβάλλουν αίτημα στο ΣΔΟΕ και να ρωτούν γιατί πρεπει να τους ελέγξουν”.
Ακούστε τι ειπε στο newsit ο φοροτεχνικός Βαγγέλης Αμπελιώτης.