Κυριακή, 17 Νοε.
15oC Αθήνα

Τι λέει ο ακτινολόγος που έσωσε το 2χρονο παιδάκι στο «Γεννηματάς»: «Κινδύνευε να πεθάνει – Το πολύ 3 τέτοια περιστατικά στον κόσμο»

Τι λέει ο ακτινολόγος που έσωσε το 2χρονο παιδάκι στο «Γεννηματάς»: «Κινδύνευε να πεθάνει – Το πολύ 3 τέτοια περιστατικά στον κόσμο»

«Η επέμβαση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων των ειδικοτήτων που σχετίζονται και είναι τεράστια η συμβολή του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»», λέει στο newsit.gr ο επεμβατικός ακτινολόγος, Νικόλαος Πτώχης που πραγματοποίησε την πρωτοποριακή επέμβαση στο δίχρονο παιδάκι στο Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς», το οποίο μετά από ατύχημα που είχε την Δευτέρα (09.07.24) όταν μαρμάρινο τραπέζι έπεσε στην κοιλιά του, πλέον βρίσκεται σε άριστη κατάσταση στο «Αγ. Σοφία».

«Δεν είναι δουλειά μόνο του ανθρώπου που κάνει την επέμβαση. Είναι συνεργασία πολλών ειδικοτήτων, οι νοσηλευτές, οι γιατροί, οι τεχνολόγοι, όλοι», επισημαίνει ο επιστήμονας κ. Πτώχης που έκανε την επέμβαση στο Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» και συνεχίζει λέγοντας ότι «το παιδάκι είχε υποστεί ρήξη σπλήνας, ρήξη του συκωτιού και διαχωρισμό της αορτής. Ήταν στην Κέρκυρα, έκανε διακοπές με την οικογένειά του, διακομίστηκε στο «Αγία Σοφία». Εκεί οι γιατροί έκαναν τα πάντα να μπορέσουν να το σταθεροποιήσουν και μετά είχε ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόβλημα στο συκώτι που έπρεπε να λυθεί γιατί αλλιώς δεν μπορούσε να ταξιδέψει. Κινδύνευε να αιμορραγήσει, να πεθάνει».

Αυτό το περιστατικό είναι σπάνιο καθώς όπως αναφέρει στο newsit.gr ο επιστήμονας κ. Πτώχης «η επέμβαση είναι όντως πρωτοποριακή γιατί είναι δύο χρονών παιδάκι, υπάρχουν το πολύ τρία περιστατικά στον κόσμο, δεν υπάρχει βιβλιογραφία. Μετά μας το έφεραν εδώ οι γιατροί. Και ήρθαν όλοι, γιατροί, εντατικολόγοι, αναισθησιολόγοι από το Παίδων για να διασωληνωθεί το παιδί εδώ στο «Γ. Γεννηματάς» και να κάνω εγώ την επέμβαση, με την υποστήριξη όλων. Υπάρχει ολόκληρο team. Ακούγεται ότι δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι και άλλες ειδικότητες και όντως παντού υπάρχουν ελλείψεις αλλά η διάθεση είναι τρομερή, ήρθαν στο «Γ. Γεννηματάς» δέκα άτομα». 

«Ο θεράπων παιδοχειρουργός Ιωάννης Γεωργόπουλος που προϋπάντησε το παιδάκι και έπειτα έγινε ένα μεγάλο επιστημονικό συμβούλιο. Ο διοικητής του «Αγία Σοφία» Μανώλης Παπασάββας, πάντα πρόθυμος και εξασφαλίζει τον καλύτερο δυνατό τρόπο μεταφοράς και το ΕΚΑΒ έχει τεράστια σημασία, ο Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Χρήστος Κλωνάρης, όλοι. Είναι μεγάλη η συμβολή όλων των ανθρώπων από το Παίδων «Αγία Σοφία» και η διάθεσή τους να έρθουν. Το «Αγ. Σοφία» παρέλαβε το παιδί, το σταθεροποίησε και μετά μπόρεσε να γίνει επέμβαση, αλλιώς δεν θα μπορούσε να γίνει. Και τα μηχανήματα που έχουμε είναι εξαιρετικά, χωρίς αυτά δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε την επέμβαση».

Την ίδια ώρα και η Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβούλιου του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» Ματίνα Παγώνη ήθελε να υπογραμμίσει, μιλώντας στο newsit.gr, ότι «αυτό είναι το Ε.Σ.Υ.. Το αποδεικνύουν καθημερινά», υπογραμμίζοντας το μεγάλο έργο και την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν οι άξιοι επιστήμονες της δημόσιας υγείας, παρά τις αντιξόοτητες και τις ελλείψεις. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις