Site icon NewsIT

Τι λένε οι τουρίστες για τις κλειστές τράπεζες – Είναι φοβισμένοι; VIDEO

03.07.2015 | 15:14
Τι λένε οι τουρίστες για τις κλειστές τράπεζες – Είναι φοβισμένοι; VIDEO

"Μας στεναχωρεί που μια τόσο σπουδαία χώρα όπως η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση" λένε οι τουρίστες που βρίσκονται στη χώρα μας. Τι λένε στην κάμερα του Newsit για τις κλειστές τράπεζες και τις ουρές στα ΑΤΜ.

Φοβισμένοι απο τις δραματικές οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας είναι οι τουρίστες που επισκέπτονται τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της Αθήνας. Ωστόσο οι περισσότεροι λένε πως είναι ψύχραιμοι και πως δεν έχουν νιώσει να απειλουνται από τίποτα εως τώρα. Τουναντίον δοξάζουν τις ομορφιές της Ελλάδας, το καλό φαγητό και την ελληνική φιλοξενία.

Τι λένε οι τουρίστες

Ένα ζευγάρι από το Μεξικό, ο Σεμπάστιαν και η Μόνικα λένε στο Newsit “δε φοβάμαστε αλλά μας προκαλεί άγχος και εκνευρισμό η κατάσταση καθώς δεν ξέρουμε τι θα συμβεί. Λυπόμαστε όμως που μια τόσο σπουδαία χώρα βιώνει αυτή την κρίση”.

Ο Φράντσεζ και ο Μπερίλ απο τη Βαρκελώνη, καθηγητές αρχιτεκτονικής που βρίσκονται στην Αθήνα σε εκπαιδευτικό ταξίδι δήλωσαν “είμασταν λίγο φοβισμένοι αρχικά, άλλα όταν βλέπεις εδώ τον κόσμο στις ουρές των ΑΤΜ να μην φοβάται, αποβάλλεις το συναίσθημα κι εσύ”.

Ο επόμενος τουρίστας που μίλησε στην κάμερα του Newsit ήταν από την Γερμανία, “από τη νότια Γερμανία είμαι και η Ελλάδα μου αρέσει πολύ. Ηρθα την ημέρα που άρχισαν οι πρώτες ουρές στα ΑΤΜ και είδα τον κόσμο να περιμένει. Είχα απορία τι θα συμβεί αλλά νιώθω ασφαλής. Η κρίση είναι μεγάλη αλλά οι Έλληνες εξακολουθουν να προχωρούν, να πίνουν καφέ όλοι μαζί και να είναι κοινωνικοί. Θέλω να δω μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας από κοντά γιατί δεν έχω ενημέρωση και θέλω να καταλάβω τι γίνεται”.

Μια οικογένεια που έφθασε στην Ελλάδα απο τη μακρινή Σαγκάη και βρέθηκε τυχαία σε ένα από τα συλαλλητήρια του Συντάγματος λέει πως ο φόβος υπάρχει για μια πιθανή ανθρωπιστική κρίση αλλά και για τα επεισόδια που θα ακολουθήσουν στους δρόμους της Αθήνας εαν η χώρα χρεοκοπήσει.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version