Ελλάδα

Τι ώρα κλείνουν σήμερα τα μαγαζιά – Ωράριο καταστημάτων και εκπτώσεις

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις και τα ανοιχτά μαγαζιά σήμερα Κυριακή (05.05.2019) έδωσαν… πνοή στο κέντρο της Αθήνας. Πολύς κόσμος βρέθηκε στην Ερμού για να… χαζέψει τις βιτρίνες.

Τα μαγαζιά σήμερα θα κλείσουν στις 18:00, ενώ τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα μείνουν ανοιχτά έως τις 20:00.

Με αφορμή το γεγονός πως τα μαγαζιά ήταν σήμερα ανοιχτά και ο καιρός… βοηθούσε, πολλοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να δουν «τι παίζει» με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις.

ekptoseis ekptoseis

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019 ξεκίνησαν ήδη από την Πέμπτη και θα λήξουν την Τετάρτη 15/05/2019. Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης. Στη συνέχεια, και μετά από αυτό το 10ήμερο προσφορών, σειρά έχουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις, οι οποίες ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθούν το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019.

Η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, εφιστά την προσοχή στο καταναλωτικό κοινό στα ακόλουθα:

  • Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.
  • Επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από…% έως… %»).
  • Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
  • Σύνηθες φαινόμενο μερικών εμπόρων, ευτυχώς όχι όλων, είναι:
    – Η αναγραφή τιμής προϊόντων υψηλότερης της πραγματικής.
    – Η διάθεση στην κατανάλωση ειδών β’ διαλογής, τα οποία έχουν αγοραστεί για αυτόν τον σκοπό.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντα από την επίθεση με μολότοφ στα Εξάρχεια - Στις φλόγες 21 αυτοκίνητα, 72 προσαγωγές και ένας τραυματίας αστυνομικός
Εικόνες καταστροφής από τα σοβαρά επεισόδια που προκάλεσε ομάδα περίπου 50 αγνώστων κοντά στο αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται στην οδό Καλλιδρομίου
Επίθεση με μολότοφ στα Εξάρχεια 1