Site icon NewsIT

Τηλεοπτικές άδειες: Κόλαση! “Απειλές”, χρονοδιάγραμμα και αντιδράσεις

11.05.2017 | 17:59
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αιτιολογημένες απαντήσεις φέρεται ότι έδωσε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΡ στην «κεκλεισμένων των θυρών» Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, σχετικά με τις επικρίσεις της κυβέρνησης και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, για τις καθυστερήσεις στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Απέφυγε, παράλληλα, να δεσμευτεί σε οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία με την έκδοση της σχετικής προκήρυξης. Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ κ. Ροδόλφος Μορώνης μίλησε για δυνατότητες 9 ειδησεογραφικών και θεματικών αδειών και εάν αξιοποιηθούν οι πολυπλέκτες από την ΕΡΤ και για δύο ακόμη.

Επισημάνθηκε ότι για να μην εξελιχθεί η νέα προσπάθεια σε «φιάσκο» θα πρέπει πριν την έναρξη της διαδικασίας να έχουν επιλυθεί κάποια νομικά ζητήματα που υπάρχουν … όπως ο αριθμός των θεματικών καναλιών.

Βούτσης για χρονοδιάγραμμα και… “απειλές”

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες και ερώτηση για τον αριθμό αδειών που θα βγουν στον διαγωνισμό ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το ΕΣΡ προτείνει, αλλά η κυβέρνηση αποφασίζει με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ».

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ποια είναι η εκτίμηση που υπήρξε σχετικά με το πότε μπορεί να επανεκκινηθεί η διαδικασία αδειοδότησης ο πρόεδρος της Βουλής είπε πως δική του εκτίμηση είναι ότι εφόσον έχει κλείσει εδώ και ένα μήνα περίπου ο κύκλος των ενστάσεων που είχαν κατατεθεί στο ΣτΕ για θέματα που προέκυψαν με την προηγούμενη διαδικασία, «σε δύο με τρείς μήνες μπορεί να ξεκινήσει η προκήρυξη και ο διαγωνισμός …».

Ο κ. Νίκος Βούτσης είπε πως στην ίδια κατεύθυνση «του ταχύτερου δυνατού» είναι και το ΕΣΡ και δουλεύουν γι αυτό αλλά δεν προσδιόρισαν κανένα χρονικό πλαίσιο στη συζήτηση που είχαν… Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι μπορεί να μην του δόθηκε από το ΕΣΡ κάποιο συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι το θέμα μπορεί να παραμείνει στις καλένδες ή να κρατήσει χρόνια

Ο κ. Νίκος Βούτσης μάλιστα είπε πως το θέμα με την ευρωπαϊκή διαβούλευση που είναι σε εξέλιξη για το λεγόμενο «Μέρισμα 2» είναι κάτι που το ΕΣΡ την παρακολουθεί όμως δεν επηρεάζει τον διαγωνισμό καθώς οι όποιες αποφάσεις υπάρξουν η εφαρμογή τους θα αφορά το διάστημα 2020- 22.

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης ερωτηθείς για το εάν τα μέλη του ΕΣΡ αισθάνθηκαν να απειλούνται με όσα το πρωί είχε αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σχετικά με «ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες των μελών του ΕΣΡ εάν δεν προχωρήσουν τις διαδικασίες αδειοδότησης» είπε πως « οι άνθρωποι μας είπαν πως δεν πιέζονται, ούτε ότι απειλούνται… άλλωστε είναι άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά τις ευθύνες τους» και σε κάθε περίπτωση «έδειξε» ότι υπάρχει στενή συνεργασία του ΕΣΡ τόσο με τον υπουργό όσο και με τους εκπροσώπους των υπόλοιπων κομμάτων

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη φέρεται να αντέδρασαν έντονα και στην ΔτΠ για τις απειλές του κ. Παππά προς την ανεξάρτητη αρχή χαρακτηρίζοντάς τις απαράδεκτες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version