Ελλάδα

Την έκδοση στις ΗΠΑ του “βασιλιά” του bitcoin αποφάσισε ο Άρειος Πάγος

Στις ΗΠΑ εκδίδεται ο "βασιλιάς" του bitcoin Αλεξάντρερ Βίνικ. Αυτό αποφάσισε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ενώ για τον 38χρονο συλληφθέντα διεκδικούσε και η Ρωσία.

Πλέον ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής είναι ο μόνος που μπορεί να ανατρέψει καθοριστικά την έκβαση της υπόθεσης για τον “βασιλιά” του bitcoin.

Ο Βίνικ συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο και από τους Αμερικανούς πράκτορες που κατέθεσαν εναντίον του θεωρείται “εγκέφαλος”, ενός τεράστιου διαδικτυακού “πλυντηρίου” που έχει στηθεί στις ΗΠΑ για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μαφιόζικων οργανώσεων, από όλο τον κόσμο και με τζίρο 6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Οι διακινητές έριξαν με πυροβόλο όπλο στο Λιμενικό και ακολούθησε καταδίωξη» - Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας
«Στην ευρύτερη χερσαία περιοχή εντοπίστηκαν 25 αλλοδαποί, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός», γράφει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο
Σκάφος του Λιμενικού 2
Aegean Airlines: Νέες αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ Κωνσταντινούπολης – ελληνικών νησιών και Σμύρνης – Θεσσαλονίκης
«Με τη βελτίωση της πρόσβασης στα ελληνικά νησιά από την Κωνσταντινούπολη ενθαρρύνονται τα ταξίδια αναψυχής, οι επιχειρηματικές συνεργασίες και η βαθύτερη κατανόηση»
Αεροσκάφος της Aegean στην πίστα του «Ελευθέριος Βενιζέλος»