Τρίτη, 1 Οκτ.
21oC Αθήνα

Την Τετάρτη εκκενώνεται το Ταε Κβον Ντο – Επόμενος σταθμός Αμυγδαλέζα;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τον περασμένο Φεβρουάριο, πολλά στελέχη της τωρινής κυβέρνησης διακύρητταν ότι η Αμυγδαλέζα θα κλείσει. Αυτό δεν έγινε ποτέ και τώρα  που η “βόμβα” του προσφυγικού έχει “εκραγεί” στα χέρια της κυβερνησης λόγω των κλειστών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των μεγάλων εισροών προσφύγων και μεταναστών, πιθανολογείται ότι το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών θα είναι ένας από τους χώρους που θα μεταφερθούν.

Έτσι κι αλλιώς το Ταε Κβον Ντο πρέπει μέχρι τα μέσα της εβδομάδας να έχει εκκενωθεί προκειμένου να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kick Boxing. Το newsit.gr, λόγω των έντονων φημών αλλα και ορισμένων πληροφοριών για μεταφορά των προσφύγων στην Αμυγδαλεζα αλλα και το στρατόπεδο στην Κόρινθο, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στο κέντρο κράτησης για να δούμε την κατάσταση που επικρατεί.

Η κεντρική είσοδος είναι κλειδωμένη και φυλάσσεται απο αστυνομικό. Από το γραφείο διοίκησης του κέντρου κράτησης μας ενημέρωσαν ότι χρειάζεται ειδική άδεια για να επισκεφθεί κανείς τους χώρους. Πληροφοριες του newsit.gr αναφέρουν πως δεν υπάρχει προς το παρόν καμια επίσημη η ανεπίσημη κυβερνητική ενημέρωση σχετικά με τη μεταφορά των προσφύγων στην Αμυγδαλεζα. Μάλιστα, όπως διαπιστώσαμε το κέντρο φιλοξενίας όχι μόνο δεν εχει κλείσει αλλα λειτουργεί κανονικότατα για τους μετανάστες και που συλλαμβάνονται απο τις ελληνικές αρχές και δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα και δεν από την Συρία. 

Τι ακριβώς συμβαίνει; Η κυβερνηση με την εκλογή της χορήγησε χαρτιά σε μετανάστες και πρόσφυγες με 6μηνη διάρκεια, ωστόσο, όσοι δεν έχουν πλέον τα απαραίτητα έγγραφα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οδηγούνται στο κέντρο φιλοξενίας της κυβέρνησης Σαμαρα και παραμένουν μέχρι να…απελαθούν.

Αστυνομικοί που υπηρετούν στην Αμυγδαλέζα εκτιμούν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να μεταφερθούν πρόσφυγες εκεί καθώς πρόκειται για κέντρο κράτησης με δύσκολη είσοδο και δεν είναι η πρόσβαση ελεύθερη όπως είναι στο Ταε Κβον Ντο ή στον Ελαιώνα. Άλλωστε οι πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα δεν είναι κρατούμενοι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε