Παρασκευή, 27 Σεπτ.
29oC Αθήνα

Τιτουλάριος μητροπολίτης Διαυλείας ο Καρθαγένης, Αλέξιος

φωτό αρχείου eurokinissi
φωτό αρχείου eurokinissi

Στην Εκκλησία της Ελλάδος εντάσσεται ο μητροπολίτης Καρθαγένης Αλέξιος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Λεονταρίτης), ως τιτουλάριος μητροπολίτης Διαυλείας, όπως αποφασίστηκε κατά τη σημερινή, πρώτη για τον μήνα Οκτώβριο, συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου.

Στον μητροπολίτη Διαυλείας, ο οποίος προέρχεται από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, η Ιερά Σύνοδος ανέθεσε καθήκοντα εποπτείας της λειτουργίας των δύο ναών της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.

Σημειώνεται, ότι τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια διακόνησε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, από τις θέσεις του επισκόπου Νιτρίας και πατριαρχικού επιτρόπου Καΐρου (1999-2004) και του μητροπολίτη Καρθαγένης (2004-2016).

Εξάλλου, κατά τη σημερινή συνεδρία, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη, η Εκκλησία της Ελλάδος ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Εκκλησίας της Ρωσίας να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις από 17 έως 21 Νοεμβρίου, όρισε ως αντιπροσώπους της, τους μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο και Πειραιώς Σεραφείμ, καθώς και τον επίσκοπο Χριστιανουπόλεως, Προκόπιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε