Κυριακή, 30 Ιουν.
27oC Αθήνα
Το BCA College ετοιμάζεται για τη νέα σελίδα στην 53χρονη ιστορία του

Το BCA College ετοιμάζεται για τη νέα σελίδα στην 53χρονη ιστορία του

Το BCA College ετοιμάζεται για τη νέα σελίδα στην 53χρονη ιστορία του

To BCA, ο παλαιότερος ιδιωτικός εκπαιδευτικός οργανισμός με 53 χρόνια εμπειρία στις σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ναυτιλιακών, Ξενοδοχειακών και τουριστικών, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών και Πληροφορικής, ετοιμάζεται ήδη για τη μετάβασή του σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο.

Και αυτό μετά την μεταρρύθμιση του περασμένου Μαρτίου και την ψήφιση από τη Βουλή του νόμου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και στη χώρα μας!

Μιλάμε, άλλωστε, για ένα ίδρυμα που έχει μακρά εμπειρία και τεχνογνωσία σε μια από σειρά από τομείς που καλύπτουν, από τον κλάδο των ανθρωπιστικών σπουδών, την πληροφορική μέχρι την ναυτιλία και τον τουρισμό. 

Η δυναμική και η ηγετική θέση του BCA στον τομέα της εκπαίδευσης αντικατοπτρίζεται, άλλωστε, μέσα από τις διεθνείς δραστηριότητες που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας το, έτσι, ήδη, πανεπιστήμιο, αφού, επί της ουσίας, πρόκειται για «Διεθνές BCA College».

Εκτός από την μεγάλη αναγνώριση που είχε από την αγορά εργασίας, το BCA κέρδισε επιπλέον την εμπιστοσύνη μεγάλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του εξωτερικού, αναπτύσσοντας εποικοδομητικές συνεργασίες και εξάγοντας εκπαιδευτική τεχνογνωσία.

Το BCA College έχει ιδρύσει στο κεντρικό Λονδίνο, το Hellenic Institute of Maritime Studies (HIMS) ένα εξειδικευμένο πανεπιστημιακό τμήμα ναυτιλιακών σπουδών, το οποίο στεγάζεται στο University of West London και αποτελεί την πρώτη ελληνοβρετανική εκπαιδευτική συνεργασία, στην οποία η χώρα μας εξάγει ακαδημαϊκή τεχνογνωσία στο εξωτερικό. Μέσα, επομένως, από την παραπάνω σύμπραξη, το BCA αποτελεί και παράρτημα του University of West London.  

Το HIMS προσφέρει μια ευρεία γκάμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων, καλύπτοντας τα Ναυτιλιακά, τα Χρηματοοικονομικά, τη Ναυτιλιακή Μηχανική, τα Logistics, τη Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας, τη Ναυτιλιακή Κυβερνοασφάλεια και το Ναυτικό Δίκαιο.

Αυτά τα προγράμματα είναι σχεδιασμένα, ώστε να προσελκύσουν σπουδαστές απ’ όλον τον κόσμο, παρέχοντας τους τα απαραίτητα εργαλεία για να διαπρέψουν στον τομέα της ναυτιλίας.

Επιπλέον, το BCA, έχει αναπτύξει μια ακόμη πρωτοποριακή δραστηριότητα, καθώς το Greek Institute of Maritime Education (GIME) προσφέρει online ναυτιλιακά προγράμματα (Bachelor και Master) με συνεργασίες και παραρτήματα σε ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Φιλιππίνες, την Ινδία, την Ινδονησία και τη Νότιο Αφρική.

Αυτό το διεθνές δίκτυο, όμως, δεν σταματά εδώ, αλλά επεκτείνεται συνεχώς, ενισχύοντας τη φήμη της Ελλάδας ως κορυφαίου παρόχου ναυτιλιακών σπουδών και αντανακλώντας τη δεσπόζουσα θέση της χώρας μας στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Γι’ αυτό και το BCA έχει προχωρήσει σε περαιτέρω στρατηγικές συμπράξεις, όπως οι ακόλουθες:

  • Οι απόφοιτοι της Ιταλικής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (Fondazione Accademia Italiana della Marina Mercantile) επιμορφώνονται κατ’ αποκλειστικότητα με μεταπτυχιακά προγράμματα του BCA.
  • Επιπρόσθετα, συνεργάζεται με τις Ελβετικές σχολές Glion και Les Roches οι οποίες ανήκουν μέσα στα 5 καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο εξειδικευμένα σε ειδικότητες ξενοδοχειακών και τουριστικών επαγγελμάτων, δίνοντας τη δυνατότητα σε σπουδαστές και αποφοίτους του BCA να παρακολουθήσουν τα προγράμματα τους, εφόσον έχουν συμπληρώσει τρία έτη σπουδών στην Ελλάδα.
  • Επίσης, συνεργάζεται με το University of Catania, προσφέροντας ένα πρωτοποριακό Master in Mediterranean Archaeology and Cultural Tourism
  • Τέλος, σε συνεργασία με τη Sherpa Society και τον Vincent Cider έχει ιδρύσει την AI Academy for Marketers, μια διεθνή δραστηριότητα που ασχολείται με online σεμινάρια, πάνω σε θέματα ΑΙ και πληροφορικής.

Μέσα, λοιπόν, από την συνεχόμενη επέκταση των δραστηριότητων του, το ΒCA College έχει θέσει ισχυρά θεμέλια ως πανεπιστημιακό ίδρυμα που προσφέρει διά ζώσης και online bachelors και masters, που έχουν παγκόσμια αναγνώριση. 

Και, πλέον, χάρη στο σχετικό νόμο, καθώς και την εμπιστοσύνη μεγάλων εκπαιδευτικών οργανισμών, αναμένεται να γυρίσει μια νέα σελίδα ως ιδιωτικό πανεπιστήμιο με διεθνές προφίλ.