Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Το αρχείο του Λευτέρη Βογιατζή στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Το αρχείο του Λευτέρη Βογιατζή στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος δωρήθηκε το πολύτιμο αρχείο του Λευτέρη Βογιατζή.

Στις συλλογές της Εθνικής Βιβλιοθήκης ανήκει πλέον το πολύτιμο αρχείο του σημαντικού θεατράνθρωπου Λευτέρη Βογιατζή. Φωτογραφίες, ηχογραφημένες και μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις, σκηνοθετικά τετράδια και σημειώσεις, ημερολόγια εργασίας, κριτικές παραστάσεων, σκηνικά και κοστούμια, μαγνητοταινίες και cd’s της μουσικής των παραστάσεων, βιβλία και προγράμματα, δωρήθηκαν στην Εθνική Βιβιοθήκη από την σύντροφο του ιδρυτή της «Νέας Σκηνής», Ειρήνη Λεβίδη, με τη σύμφωνη γνώμη της Εταιρείας των Φίλων της Τέχνης του Θεάτρου.

Το αρχείο περιέχει, επίσης, μεγάλο αριθμό μαγνητοσκοπημένων παραστάσεων του ευρωπαϊκού θεάτρου, περίπου πεντακόσιες κινηματογραφικές ταινίες, μια βιβλιοθήκη με περισσότερους από 10.000 τίτλους, καθώς και προσωπικά αντικείμενα και γραπτά.

Σημαντική η δωρεά του πολύτιμου αρχείου του Λευτέρη Βογιατζή στην Εθνική Βιβλιοθήκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Βιβλιοθήκης, το αρχείο θα αποθηκευτεί με ασφάλεια και, αφού καταγραφεί, θα παραδοθεί στους ερευνητές και το κοινό, στις νέες εγκαταστάσεις της πρώτης βιβλιοθήκης της χώρας, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στο Φαληρικό Δέλτα.

Αναλυτικότερη παρουσίαση του αρχείου θα γίνει κατά την τιμητική εκδήλωση για τον Λευτέρη Βογιατζή, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Οκτωβρίου στο «σπίτι» του, το γνωστό θεατράκι της οδού Κυκλάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σαμαράς στο Κέντρο Πολιστισμού “Σταύρος Νιάρχος”: Θα προσελκύει 1,5 εκ. επισκέπτες το χρόνο

Θλίψη και οδύνη για τον Λευτέρη Βογιατζή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε