Site icon NewsIT

Το ΚΚΕ “κατέλαβε” την Ακρόπολη

04.05.2010 | 16:10
ΦΩΤΟ NEWSIT

ΦΩΤΟ NEWSIT

'Εσπασαν τα λουκέτα, εισέβαλαν παράνομα σε αρχαιολογικό χώρο έκαναν τις εικόνες να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο και

δεν μιλούν στοιχειωδώς αγγλικά! Χρειάστηκε η παρέμβαση εισαγγελέα για να αποχωρήσουν τελικά μετά από 4 ώρες!

Λίγο πριν τις 7 το πρωί και για τουλάχιστον τρείς ώρες μέλη του ΚΚΕ μπήκαν βίαια στον χώρο της Ακρόπολης, και  κρέμασαν πανό στον ιερό βράχο που έγραφε “λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε” στα ελληνικά και στα… αγγλικά.
 
Στα αγγλικά ήταν γραμένο ως εξής : ” Peoples of Europe rise up” 
Παρατάχθηκαν πλάι στο τείχος με τις σημαίες τους να ανεμίζουν και κρέμασαν τα δύο πανό…

“Ο λαός αρνείται να προσκυνάει, όρθιος θα διεκδικήσει τα δίκια του” είπαν εκπρόσωποι του κόμματος μιλώντας σε δημοσιογράφους σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν την πράξη τους η οποία περιγράφεται ως μήνυμα προς όλη της Ευρώπη. 

Το ερώτημα είναι γιατί αφού εισέβαλαν παράνομα σε αρχαιολογικό χώρο δεν συνελήφθη κανείς….

Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού καταδικάζει με ανακοίνωσή του τη σημερινή κατάληψη του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης. 

“Μικρή ομάδα στελεχών του ΚΚΕ παραβίασαν την πύλη του Ιερού Βράχου και ανήρτησαν πανό με τις απόψεις του κόμματός τους. Η κίνηση αυτή εκτός από επικίνδυνη για τα μνημεία και τους φύλακες, είναι παράνομη και διασύρει την Ελλάδα σε κάθε γωνιά της γης”, σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου και προστίθεται:

  “Αντί να εργαζόμαστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε την πατρίδα μας να βγει από την κρίση, κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία για προσωπικά και παραταξιακά οφέλη. Την κίνηση αυτή καταδικάζει σύσσωμος ο ελληνικός λαός. Ελπίζουμε ότι θα την καταδικάσει και η ηγεσία του ΚΚΕ”.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version