Κυριακή, 28 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Το NewsIt δεν απεργεί και καταγγέλλει την ΕΣΗΕΑ

Το NewsIt δεν απεργεί και καταγγέλλει την ΕΣΗΕΑ

Το NewsIt όπως από την αρχή είχε προειδοποιήσει δεν θα απεργεί μαζί με την ΕΣΗΕΑ και επομένως δεν θα απεργήσει ούτε στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη

και αυτό όχι επειδή οι εργαζόμενοί του είναι απεργοσπάστες, αλλά γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να καταγγείλουμε το ίδιο μας το σωματείο, την ΕΣΗΕΑ. 

Σήμερα η ΕΣΗΕΑ απεργεί για το ασφαλιστικό όμως αυτό το ασφαλιστικό δεν περιλαμβάνει τους δημοσιογράφγους που εργάζονται στο ίντερνετ, αφού η ΕΣΗΕΑ δεν τους εντάσσει στον ασφαλιστικό της φορέα. Αντίθετα, οι δημοσιογράφοι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε γραφεία τύπου υπουργών, κομμάτων και επιχειρήσεων συνεχίζουν να είναι τακτικά της μέλη. 

Η ΕΣΗΕΑ δεν αναγνωρίζει και δεν καλύπτει τους εργαζόμενους στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ, επαγγελματίες δημοσιογράφους και μέλη της! Δεν τους ασφαλίζει και δεν τους καλύπτει με την σύμβασή της. 

Οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στα ειδησεογραφικά site, τον πιο αναπτυσσόμενο τομέα του κλάδου, που στο σύνολό του περνά κρίση, για την οποία…κόπτονται και απεργούν, δεν αναγνωρίζεται από την ίδια την ένωσή τους ο,τι κάνουν δημοσιογραφική εργασία και δεν ασφαλίζονται γι’ αυτήν!
 
Είναι η παλιά γνωστή υποκριτική στάση που έδειχνε επί χρόνια για τους εργαζόμενους σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Σε μια εποχή που ο δημοσιογραφικός κλάδος πλήττεται και οι απολύσεις από τα παραδοσιακά Μέσα παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας οι συνδικαλιστές του, που δήθεν παλεύουν για τα δικαιώματά του, κλείνουν την πόρτα σε ένα κομμάτι του που αναπτύσσεται και δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Newsit όμως δεν διεκδικούμε καλύτερη ασφάλιση ή συλλογική σύμβαση, όπως κάνει η ΕΣΗΕΑ με την απεργία της αυτή. Απλά γιατί εμείς δεν έχουμε σύμβαση και ασφάλιση..

Στερούν από συναδέλφους τους τα στοιχειώδη δικαιώματα για τα οποία υποκριτικά, κόπτονται!

Αν δεν αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες για την επίλυση του αυτονόητου, το οποίο κάποιοι καλά βολεμένοι συνδικαλιστές ενός εύρωστου ταμείου κάνουν οτι δεν βλέπουν, το NewsIt δεν σκοπεύει να ακολουθεί την ΕΣΗΕΑ στις απεργίες που εξαγγέλλει. Γιατί είναι πέρα από κάθε λογική να ζητάς την συμμετοχή μου στους αγώνες που δεν με αφορούν επειδή εσύ με αποκλείεις.

ΦΤΑΝΕΙ!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε