Κυριακή, 28 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Το πόρισμα για το Μάτι θα φέρει αλλαγές στην πυροσβεστική;

Μάτι

Το εισαγγελικό πόρισμα για την τραγωδία στο Μάτι, το οποίο προτείνει την παραπομπή σε δίκη για 27 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ο σημερινός αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης, προκαλεί… συζητήσεις.

Κυρίως δε, για τον Κολοκούρη, και όχι μόνο στο στρατόπεδο της αντιπολίτευσης. Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της Πυροσβεστικής βρέθηκε στο στόχαστρο σκληρής κριτικής και από το κυβερνητικό επιτελείο για τους χειρισμούς του στις πρόσφατες πυρκαγιές του Αυγούστου.

Η παραπομπή σε δίκη αφορά σε πρόταση του Εισαγγελέα και δεν πρόκειται για τελεσίδικη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο έχει τον τελικό λόγο, εξηγούν κυβερνητικές πηγές, όταν ερωτώνται για την αντίδραση της κυβέρνησης.

Έτσι, διαψεύδονται σενάρια που μιλούν για διεργασίες σε εξέλιξη για απομάκρυνση του Αρχηγού της Πυροσβεστικής. Τουλάχιστον προς ώρας…

Την τελική απόφαση για το ποιοι κατηγορούμενοι και για ποιες κατηγορίες θα καθίσουν στο εδώλιο, θα λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με βούλευμα του, το οποίο θα εκδοθεί το προσεχές διάστημα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις