Τρίτη, 19 Νοε.
17oC Αθήνα

Το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Αλοννήσου υμνείται από τους Ισπανούς

Το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Αλοννήσου υμνείται από τους Ισπανούς

Υμνεί τον ελληνικό τουρισμό και τις προοπτικές του το Πρακτορείο Ειδήσεων της Ισπανίας, EFE. Το μέσο, που ενημερώνει καθημερινά εκατομμύρια Ισπανόφωνους αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, μέσα από αφιέρωμά του αναφέρεται στην χώρα μας και συγκεκριμένα στην Αλόννησο, η οποία πρωτοπορεί με τη δημιουργία του πρώτου υποβρύχιου μουσείου. Δίνοντας έτσι, νέα πνοή στον τρόπο προβολής της ιστορίας.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, «η Ελλάδα δεν θα αφηγείται πλέον την αρχαία ιστορία της μόνο μέσα από αρχαιολογικά ευρήματα που είναι επισκέψιμα στην επιφάνεια του εδάφους, αλλά θα διευρύνει το αφήγημα της περιλαμβάνοντας σημαντικά υποθαλάσσια μνημεία. Η Ελλάδα γύρισε οριστικά σελίδα με το πρώτο υποβρύχιο μουσείο στην Αλόννησο το οποίο δημιουργεί μια εντελώς νέα οπτική για το παρελθόν».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Visit Alonissos (@visitalonissos)

 

Στην Αλόννησο, ο επισκέπτης καταδύεται περίπου στα 25 μέτρα βάθος για να συναντήσει στην Περιστέρα το ναυάγιο ενός εκ των μεγαλύτερων πλοίων του 5ου αιώνα π.Χ. που ανακαλύφθηκε ποτέ, προσφέροντας ένα υπέροχο θέαμα με χιλιάδες αμφορείς.

Το ναυάγιο της Περιστέρας αποδεικνύει την ύπαρξη πλοίων που ξεπερνούσαν τους 400 τόνους φορτίου και αλλάζει ριζικά την αντίληψη που επικρατούσε μέχρι πρότινος για το εμπόριο εκείνης της εποχής. Η ταξιδιωτική αυτή εμπειρία ενισχύεται, καθώς η Αλόννησος μαζί με μία ομάδα από νησάκια σχηματίζει το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου και Β. Σποράδων που είναι η μεγαλύτερη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή στην Ευρώπη με έκταση 2.220 τετρ.χλμ. περίπου.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Visit Alonissos (@visitalonissos)

Το άρθρο καταλήγει με τις νέες πρωτοβουλίες σε εθνικό επίπεδο για την τουριστική αξιοποίηση επιπλέον ιστορικών ναυαγίων και τη δημιουργία νέων υποβρύχιων μουσείων.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αλοννήσου, Πέτρο Βαφίνη: «Είναι στο DNA της Αλοννήσου να δημιουργούμε και να αναδεικνύουμε νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες που συμβάλλουν στη διεύρυνση της σεζόν και διαμορφώνουν μία νέα βιώσιμη τουριστική πραγματικότητα. Η πρωτιά στην κατάργηση της πλαστικής σακούλας, το υποβρύχιο μουσείο, το φυσικό θαλάσσιο πάρκο αλλά και η τέλεση υποβρύχιων γάμων αποτελούν “επένδυση” για την προσέλκυση επισκεπτών με ειδικά ενδιαφέροντα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις