Site icon NewsIT

Το ΣτΕ επέτρεψε στους ένστολους τα… τατουάζ

09.05.2014 | 18:48
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι οι ένστολοι μπορούν να έχουν τατουάζ, αλλά όχι σε εμφανές σημείο του σώματός τους, η απεικόνισή του να μην προκαλεί και να είναι συμβατή με την ουδετερότητα που επιβάλει το Σύνταγμα.

Με την απόφαση αυτή, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο δικαίωσε δύο ειδικούς φρουρούς, οι οποίοι διαγράφηκαν από τον πίνακα επιτυχόντων επειδή είχαν τατουάζ στο σώμα τους. Συγκεκριμένα, ο ένας είχε τατουάζ στην αριστερή κνήμη.

Ειδικότερα, το ΣτΕ αφού ερμήνευσε το Σύνταγμα και τη νομοθεσία, αποφάσισε ότι το να έχει τατουάζ ένας ένστολος, μπορεί να συνιστά λόγο αποκλεισμού του υποψηφίου μόνο αν είναι σε εξαιρετικά εμφανές σημείο, ή αν προκαλεί με τρόπο τέτοιο που να μη συμβαδίζει με τα καθήκοντά του.

Ωστόσο, η ύπαρξη και μόνο ενός τατουάζ “δεν αποτελεί λόγο αποκλεισμού από τη σχετική διαδικασία επιλογής”, έκριναν οι δικαστές.

Το ΣτΕ έκανε δεκτές τις αιτήσεις ακυρώσεως των δύο υποψηφίων ειδικών φρουρών και ακύρωσε τις παραλείψεις των προσλήψεων τους, αφού δεν είχαν νόμιμη αιτιολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ως την Παρασκευή το κοινωνικό μέρισμα σε 265.000 δικαιούχους

“Ακόμη 10.000 ένστολοι θα πάρουν τα 500 ευρώ” είπε ο Σταϊκούρας στη Βουλή


Ο Παπαδάκης ζήτησε από την Ραχήλ Μακρή να δείξει το τατουάζ της

Δημήτρης Αλεξάνδρου: “Αν γινόταν θα γέμιζα το πρόσωπό μου τατουάζ”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version