Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

“Το Χαμόγελο του Παιδιού” τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η Σοφία, ο Νίκος και η Εύη είναι κάποιοι από τους 2.770 εθελοντές που στηρίζουν το έργο του “Χαμόγελου του Παιδιού”.

“Για μένα το “Χαμόγελο του Παιδιού” είναι η ευκαιρία να νιώσω την αγάπη στην πιο αυθεντική της μορφή”. Σοφία Τ.- εθελόντρια οδοντίατρος.
Ο Νίκος, εκπαιδευτικός, είναι τρία χρόνια εθελοντής στο Σπίτι της Κέρκυρας και κάνει μαθήματα στα παιδιά του Σπιτιού. Μετά το τέλος της ημέρας, αντάμειψε τον εαυτό του και το παιδί με μια παρτίδα σκάκι. “Δεν νιώθω ότι δίνω. Μόνο παίρνω!”.
Εύη, από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Κόρινθο: “Εθελοντισμός είναι να δίνεις ό,τι μπορείς”.
 
Με ευκαιρία την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, “Το Χαμόγελο του Παιδιού” τιμά τους εθελοντές που βρίσκονται δίπλα στην οργάνωση.
 
Στα 21 χρόνια πορείας του οργανισμού, περισσότεροι από 7.500 εθελοντές έχουν αφιερώσει το χρόνο τους, την αγάπη τους, την εμπειρία τους. Οι εθελοντές του «Χαμόγελου του Παιδιού» είναι εξίσου σημαντικοί όσο και οι εργαζόμενοί του, επισημαίνει ο οργανισμός, καθώς απασχολούνται σε όλες τις δράσεις του και καλύπτουν βασικές ανάγκες. Ανάλογα με τις υποχρεώσεις που προκύπτουν σε κάθε περίπτωση, ενεργοποιούνται οι εθελοντές, φυσικά πάντα σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα και την επιθυμία τους.
 
Εκτός από τις έκτακτες ανάγκες, που θα χρειαστεί η βοήθεια των εθελοντών, υπάρχουν και δράσεις που κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να έχει σταθερή παρουσία, ανάλογα με το χρόνο που μπορεί να διαθέσει ή και την επαγγελματική του δραστηριότητα: στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, στο Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι, σε παζάρια και εκθέσεις που λειτουργούν καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, στη διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη, στη φροντίδα παιδιών και στη δημιουργική απασχόληση στα νοσοκομεία και στα νοσοκομεία Παίδων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας, τα Σπίτια του «Χαμόγελου».
 
“Το Χαμόγελο του Παιδιού” έχει δημιουργήσει δράσεις δραστηριοποίησης εφήβων μαθητών εθελοντών και των σχολείων τους (Μαθητικός Εφηβικός Εθελοντισμός), καθώς και ένταξης οικογενειών (Εβδομάδα Οικογενειακού Εθελοντισμού).
 
Όσοι είναι μαθητές και θέλουν να γίνουν εθελοντές μπορούν να συμμετέχουν στο YouSmile.gr. Το YouSmile.gr είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε “Το Χαμόγελο του Παιδιού” πριν 3 χρόνια κι έχει σκοπό να δώσει ευκαιρία σε εφήβους και νέους να συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις, σε εκδηλώσεις για κινητοποίηση κι ευαισθητοποίηση για θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των παιδιών. Παράλληλα, είναι πρεσβευτές του οργανισμού στην προσπάθεια να προωθήσουν και να ενημερώσουν για την “Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 για τα Παιδιά”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε