Ελλάδα

Τουρισμός: Μειωμένη η κίνηση, αυξημένα τα έσοδα!

Τα στοιχεία που παρουσιάζει ο τουρισμός είναι... ιδιαίτερα. Μειωμένη ήταν η τουριστική κίνηση στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου, ωστόσο αυξημένα κατά 14,4% ήταν τα έσοδα.

Ελαφρώς μειωμένη ήταν η τουριστική κίνηση στο πεντάμηνο Ιανουαρίου Μαΐου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα μας φέτος έφθασε τα 2,34 εκατομμύρια και ήταν μειωμένος κατά 2,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2018.

Ο τουρισμός και οι αριθμοί

Ωστόσο τα έσοδα από τον τουρισμό στο διάστημα αυτό κατέγραψαν αύξηση κατά αύξηση κατά 14,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 και διαμορφώθηκαν στα 2,889 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην αύξηση κατά 5,5% των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 1,820 δισ. ευρώ και στην αύξηση των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών εκτός της ΕΕ-28 κατά 36,1%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 968 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ζώνης του ευρώ αυξήθηκαν κατά 6,0% και διαμορφώθηκαν στα 1.230 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28 εκτός της ζώνης του ευρώ παρουσίασαν άνοδο κατά 4,5% και διαμορφώθηκαν στα 590 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, οι εισπράξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 10,3% και διαμορφώθηκαν στα 493 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 15,6% και διαμορφώθηκαν στα 178 εκατ. ευρώ. Οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 15,9% και διαμορφώθηκαν στα 362 εκατ. ευρώ. Από τις χώρες εκτός της ΕΕ-28, άνοδο κατά 50,7% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 255 εκατ. ευρώ, ενώ αυτές από τη Ρωσία σημείωσαν μείωση κατά 6,2%.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Διαφωνεί το Πανεπιστήμιο της Γάνδης με τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ για το πως προκλήθηκε η πυρόσφαιρα αλλά και για την εμπλοκή του Ιδρύματος
«Θα υπάρξει επίσημη επικοινωνία με τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ όπου θα ζητήσουμε να μην συσχετιστεί το Πανεπιστήμιο της Γάνδης με την εργασία CFD που παρουσιάζεται στην έκθεση»
Το μοιραίο τρένο πριν την σύγκρουση στα Τέμπη