Site icon NewsIT

Τουρκία: Κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης είδαν τον 78χρονο Έλληνα που αγνοείται για 8η μέρα – «Είναι σε ένα ξένο κράτος αβοήθητος» λέει η κόρη του

12.09.2024 | 18:42
Τουρκία: Κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης είδαν τον 78χρονο Έλληνα που αγνοείται για 8η μέρα – «Είναι σε ένα ξένο κράτος αβοήθητος» λέει η κόρη του

Νέες εξελίξεις για την υπόθεση εξαφάνισης του 78χρονου από την Κοζάνη στην Κωνσταντινούπολη. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν τον άντρα σε περιφέρεται σε περιοχή της πόλης.

Κορυφώνεται η αγωνία για τον 78χρονο που αγνοείται στην Κωνσταντινούπολη. Τούρκος οδηγός ταξί ανέφερε στο MEGA πως είδε τον 78χρονο άνδρα χτες (11.09.2024) το απόγευμα, ο οποίος φαινόταν ταλαιπωρημένος, σαν να περιπλανιόταν στον δρόμο για πολλές μέρες. Στις 7 Σεπτεμβρίου σήμανε συναγερμός για την εξαφάνισή του.

«Όταν ήρθε σε μας τον ρώτησα εάν θέλει φαγητό ή χρήματα. Είπε ότι δεν θέλει τίποτα. Τον ρώτησα αν χρειάζεται βοήθεια, αλλά έφυγε και εξαφανίστηκε».

Ο αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως δεν μπορούσε να καταλάβει τη γλώσσα που μιλούσε ο 78χρονος άνδρας, ενώ φαινόταν εξαντλημένος, αδύναμος και φέρεται να είχε αναπνευστικά προβλήματα.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News η κόρη του 78χρονου δήλωσε: «Ο πατέρας μου δεν χάνει ποτέ τη ψυχραιμία του, ποτέ τον έλεγχό του. Για τον μπαμπά μου τα 4 χιλιόμετρα δεν είναι τίποτα. Η καθημερινή πρωινή βόλτα του ήταν 10-12 χιλιόμετρα με κατεύθυνση το βουνό. Ίσως αυτό να τον παρακίνησε να πάει σε ένα πάρκο με δέντρα».

Και πρόσθεσε: «Είναι 8 μέρες στον δρόμο. Έχει πανικοβληθεί, είναι σε ένα ξένο κράτος, παντελώς μόνος και αβοήθητος. Ίσως θα μπορούσε να συμβαίνει το οτιδήποτε».

Παράλληλα στο ρεπορτάζ της εκπομπής και ένας υπάλληλος του δήμου είπε στο Live News ότι είδε τον ηλικιωμένο νωρίς το πρωί σήμερα να κοιμάται στον δρόμο. 

«Λέει ότι τον είδε λίγο πιο κάτω, χθες το βράδυ. Λέει ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά δεν κατάφερε τελικά να συνεννοηθούν», είπε η δημοσιογράφος του Mega η οποία βγήκε στους δρόμους της Πόλης με την εγγονή του 78χρονου προσπαθώντας να τον εντοπίσουν ρωτώντας περαστικούς.

«Θα μιλήσει και με έναν άλλο οδηγό ταξί που τον είδε και αυτός. Τον είχε πλησιάσει (ο 78χρονος) και του είχε ζητήσει κάτι αλλά δεν μπορούσε. Του φάνηκε ότι κάτι ήταν ύποπτο, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά», συμπλήρωσε η ίδια.

Η εγγονή του 78χρονου καλεί το προξενείο και ζητά από τον οδηγό ταξί να μιλήσει απευθείας μαζί τους. Τα όσα περιγράφει είναι συγκλονιστικά.

«Λέει «καθόμασταν σε ένα πάρκο και μας πλησίασε αυτός ο άνδρας. Προσπάθησε να μας πει κάτι αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω τι μας έλεγε. Ήταν κάπως άρρωστος και εξουθενωμένος. Αλλά είναι αυτός».

  

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 78χρονου, επικεντρώνοντας πλέον τις έρευνες στο συγκεκριμένο πάρκο που οι μαρτυρίες τις οποίες εντόπισαν, τους οδήγησαν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version