Ελλάδα

Τουρκία: «Ξέφυγε» το πρακτορείο Anadolu και «κατασκοπεύει» την Ψέριμο

Κάθε όριο προκλητικότητας ξεπερνούν καθημερινά τα ΜΜΕ της Τουρκίας. Αυτή τη φορά είναι το κρατικό πρακτορείο Anadolu που έβαλε στο στόχαστρο της προπαγάνδας του την Ψέριμο!

Το πρακτορείο Anadolu δημοσίευσε σήμερα (22.06.2022) φωτογραφίες από την Ψέριμο και πλάνα από την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και ισχυρίζεται πως απαγορεύεται εκεί να υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

«Η Ψέριμος βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αλικαρνασσού. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο εδώ απαγορεύεται να υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Όμως συνεχίζεται η εγκατάσταση των ελληνικών δυνάμεων.

Το πρακτορείο Ανατολή κατέγραψε τις ενέργειες στρατιωτικοποίησης. Οι δυνάμεις πυροβολικού βρίσκονται δίπλα από τη σημαία. Υπάρχει ελικοδρόμιο, τέσσερα κτίρια και παρατηρητήριο. H ένταση αυξήθηκε με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο νησί», αναφέρει το πρακτορείο Anadolou σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη.

 

Επίσης, το κρατικό κανάλι TRT κάνει λόγο για «άλλη μια πρόκληση από την Ελλάδα. Παρατηρήθηκαν στρατιώτες και βαρύς οπλισμός στην Ψέριμο», μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

 

Δείτε το βίντεο του Anadolu

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μετανιωμένος ο οδηγός που έτρεχε με 212 χλμ και είχε μέσα στο αυτοκίνητο τα 2 ανήλικα παιδιά του - «Ήταν τραγικό λάθος μου»
«Είναι τραγικό λάθος μου για πέντε δευτερόλεπτα. Τόσα χρόνια δεν έχω καμία κλήση για τέτοια παράβαση. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου», λέει στο newsit.gr
Κοντέρ αυτοκινήτου «γράφει» 212 χιλιόμετρα 2
Η ανάρτηση της πρώην συζύγου του Γιώργου Μοσχούρη μετά την στυγερή δολοφονία του - «Δεν μετάνιωσα στο ελάχιστο που έκανα οικογένεια μαζί σου»
«Ήσουν ο πιο "μάγκας και καλός πατέρας" που υπήρχε, για μένα ήσουν προστάτης μου, βοηθός μου, πατέρας μου "πάντα"» γράφει η πρώην σύζυγος του 55χρονου
Ο Γιώργος Μοσχούρης και η πρώην σύζυγός του
Κατάληψη της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο από ομάδα αντιεξουσιαστών
Αφορμή της κατάληψης της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, στην οποία πραγματοποιείται η έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Μποκόρου «Πέρασμα στο Φως», ήταν οι εργασίες που λαμβάνουν χώρα στο κτίριο Ευαγγελισμού
Κατάληψη στην Βασιλικλη Αγίου Μάρκου