Ελλάδα

Τουρκικό σκάφος εμβόλισε περιπολικό του Λιμενικού στα Ίμια

- Προκλητική ενέργεια στα Ίμια από περιπολικό σκάφος της Τουρκίας - Πληροφορίες ότι εμβόλισε περιπολικό του Λιμενικού - Το ελληνικό σκάφος υπέστη σοβαρές ζημιές - Το σκάφος του λιμενικού καταπλέει στον Πειραιά για επισκευή

Ένα περιπολικό σκάφος της Τουρκίας εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού στα Ίμια. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρονται σε ένα σκάφος μήκους 100 μέτρων που έκανε ελιγμό εναντίον του ελληνικού περιπολικού σκάφους.

Το σκάφος του Λιμενικού έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Αρχικά ο καπετάνιος το οδήγησε στη Λέρο και στη ελήφθη η απόφαση το “Γαύδος” να οδηγηθεί στον Πειραιά για επισκευή.

Το περιστατικό θεωρείται ιδιαιτέρως σοβαρό. Αμέσως ενημερώθηκε από το Λιμενικό Σώμα το υπουργείο Άμυνας.

xart im

Τι συμβαίνει αυτήν την ώρα στην περιοχή και ποια μέτρα λαμβάνει το ελληνικό πεντάγωνο.

UM

“Πρωταγωνιστής” από τη μεριά των Τούρκων στο επεισόδιο ήταν το σκάφος Umut με τον αριθμό 703 το οποίο θεωρητικά είναι σκάφος έρευνας διάσωσης, ωστόσο πρόκειται για ένα μεγάλο πλοίο που φέρει οπλισμό.

Ίμια

LS

Το περιστατικό έγινε τα μεσάνυχτα. Απέναντι στο τουρκικό σκάφος βρέθηκε η ναυαρχίδα του Λιμενικού Σώματος το περιπολικό σκάφος ανοιχτής θαλάσσης “Γαύδος” με αριθμό 090 μήκους 58 μέτρων με πλήρωμα 27 ατόμων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τουρκικό σκάφος εμβόλισε με την πλώρη του το ελληνικό περιπολικό, πληροφορίες που οδηγούν, ίσως, στο συμπέρασμα ότι εκτυλίχθηκε για ακόμη μια φορά ένα σκηνικό ελιγμών ανάμεσα στα σκάφη με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγκρουση.

Όλα δείχνουν πως καθώς το περιπολικό του Λιμενικού έχει ατσάλινη γάστρα, αλλά τα υπόλοιπα μέρη του είναι από κράμα αλουμινίου, υπέστη σημαντική ζημιά. Η πλευστότητα του σκάφους ωστόσο δεν έχει επηρεαστεί.

Ο τουρκικός “τσαμπουκάς” τον τελευταίο καιρό φαίνεται να εντείνεται. Στις 17 Ιανουαρίου είχε σημειωθεί και άλλο συμβάν με τουρκική ακταιωρό, όταν ήρθε σε επαφή με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού και πάλι κοντά στα Ίμια.

Τότε ο Τούρκος πλοίαρχος με βάση βίντεο που δημοσιεύτηκε εσκεμμένα μπήκε στη “ρότα” του ελληνικού πολεμικού.

https://www.youtube.com/watch?v=oqOTFjgispw

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέο ηχητικό ντοκουμέντο λίγο μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών – Έντρομη μητέρα κάλεσε το 112 ζητώντας να μάθει τι έχει συμβεί
Η κατάσταση που επικρατεί αμέσως μετά το δυστύχημα είναι χαοτική και οι συνομιλίες που βγήκαν στο «φως» αποκαλύπτουν την αγωνία των επιβατών και των συγγενών τους
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi