Ελλάδα

Τούρκος απόστρατος υποστηρίζει πως ύψωσε τη τουρκική σημαία κοντά στη νήσο Ζουράφα – Διαψεύδουν πηγές του ΓΕΕΘΑ

Νέα ακραία τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο καθώς ο αρχιτέκτονας της «Γαλάζιας Πατρίδας», Τζιχάτ Γιαϊτζί, υποστηρίζει πως ύψωσε τη τουρκική σημαία κοντά στη βραχονησίδα Ζουράφα.

Μάλιστα ο Τούρκος απόστρατος δημοσίευσε βίντεο που τράβηξε σε σκάφος στο οποίο υποστηρίζει πως ύψωσε την τουρκική σημαία, ανοιχτά από τη βραχονησίδα Ζουράφα.

Ωστόσο, πηγές του ΓΕΕΘΑ διαψεύδουν το περιστατικό και ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία τουρκική σημαία στην βραχονησίδα.

«Ας μην αφήσουμε αυτό το μέρος αφύλαχτο, ας το προστατεύσουμε! Όποιος δεν μπορεί να πει ότι το νησί της Ζουράφας είναι τουρκικό, δεν είναι Τούρκος», ανέφερε.

“Ο τόπος που δεν μπορείτε να πάτε δεν είναι δικός σας! Δεν μπορείτε να προστατεύετε τη Γαλάζια Πατρίδα λέγοντας ‘Η Γαλάζια Πατρίδα είναι δική μας’ και να μην είστε παρόντες στη Γαλάζια Πατρίδα!

Η διεκδίκηση της Γαλάζιας Πατρίδας μπορεί να γίνει μόνο με το να είσαι παρών εδώ, κυνηγώντας, ταξιδεύοντας με πλοία και βάρκες, με άλλα λόγια, δείχνοντας πλήρη παρουσία!”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open o Τούρκος απόστρατος υποστήριξε επίσης ότι η συγκεκριμένη βραχονησίδα, η οποία είναι μία παρα-νησίδα της Ίμβρου και άρα ανήκει στο σύμπλεγμα της Ίμβρου και Τενέδου, αποτελεί πηγή πετρελαίου και φυσικού αερίου,

«Για να μη δώσει η σιωπή μας φωνή στους Έλληνες, βρισκόμαστε σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου 2024, στην 101η επέτειο της απελευθέρωσης της Ίμβρου από την ελληνική κατοχή, στο νησί Ζουράφα, που είναι ένας βράχος της Ίμβρου!

Δεν είναι ένας απλός βράχος, γιατί τα χωρικά ύδατα γύρω από αυτό το νησί είναι όσα και η περιοχή μας Γκεμλίκ μαζί με τα χωριά της! Είναι μια μεγάλη πηγή πλούτου με πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υδρογονάνθρακες και ψάρια!», δήλωσε στο βίντεο.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ξαναζωντανεύει» ο αρχαιολογικός χώρος της Περιστεριάς στη Μεσσηνία – Ταξίδι στην εποχή του «σοφού» βασιλιά Νέστορα
Κατοικήθηκε έως το τέλος της μυκηναϊκής εποχής (1680 - 1180 π.Χ.) και κυριάρχησε στη Μεσσηνία πριν από την ανάπτυξη του Ανακτόρου του μυθολογικού βασιλιά Νέστορα
«Ξαναζωντανεύει» ο αρχαιολογικός χώρος της Περιστεριάς στη Μεσσηνία – Ταξίδι στην εποχή του «σοφού» βασιλιά Νέστορα